Με τόσο πολλές διαθέσιμες αποχρώσεις, υφές και επίπεδα κάλυψης που υπάρχουν εκεί έξω, το make up σας είναι τόσο προσαρμόσιμο όσο η παραγγελία του καφέ σας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι τόσο δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο foundation  για τις ανάγκες του προσώπου σας.

Στόχος είναι το make up να δείχνει σαν μια βελτιωμένη εκδοχή του δέρματός σας, κάτι το οποίο μπορείτε να πετύχετε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μας.

Ετσι θα επιλέξετε το make up που σας ταιριάζει

1. Βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει

Το πρώτο βήμα για να βρείτε τη σωστή απόχρωση είναι να κάνετε τη δοκιμή με καλό φωτισμό. Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να δοκιμάσετε τις αποχρώσεις. Μπορεί ο καρπός σας να προσφέρεται για δοκιμή, αλλά συνήθως έχει αρκετά διαφορετική απόχρωση από το πρόσωπο. Εναλλακτικά, δοκιμάστε το μέικ απ στο ντεκολτέ ή τον λαιμό σας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι όταν εφαρμόζεται στο πρόσωπο θα δείχνει κάπως διαφορετικό.

2. Μην ξεχνάτε τους υποτόνους της επιδερμίδας σας

Αν δε θέλετε να αλλάξετε την απόχρωση της επιδερμίδας σας, θα πρέπει να πορευτείτε βάση των φυσικών υποτόνων της. Αν έχετε θερμό τόνο επιδερμίδας, προτιμήσετε ένα μέικ απ με κίτρινη απόχρωση, ενώ αν έχετε ψυχρό τόνο επιδερμίδας, προτιμήστε ένα μέικ με ροζ απόχρωση. Φυσικά, μπορείτε να κινηθείτε εκ του ασφαλούς, επιλέγοντας ένα μέικ απ με ουδέτερη απόχρωση.

3. Σκεφτείτε τι επίπεδο κάλυψης επιθυμείτε

Αν μισείτε την αίσθηση του μέικ απ στο πρόσωπό σας, ένα έντονα καλυπτικό (full coverage) foundation, θα σας φανεί πολύ βαρύ. Καταλαβαίνοντας το επίπεδο κάλυψης που σας προσφέρει το κάθε μέικ απ, θα είστε σε θέση να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Αν πάλι δεν ξέρετε πόση ακριβώς κάλυψη θέλετε, προτιμήστε ένα μέικ απ με ελαφριά έως μέτρια κάλυψη, αφού αυτά «χτίζονται» ευκολότερα στο δέρμα.

Αν θέλετε ένα μέικ απ με μεγάλη διάρκεια ή έχετε σημάδια ακμής, προτιμήστε ένα μέικ απ με πλήρη κάλυψη.

4. Μην ξεχνάτε τον τύπο του δέρματός σας

Ματ ή κρεμώδες; Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε προτού αναζητήσετε το τέλειο foundation. Ο τύπος του δέρματός σας είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας όσον αφορά στο τελείωμα που πρέπει να έχει το μέικ απ σας. Το κρεμώδες foundation αναδεικνύει το κανονικό και ξηρό δέρμα, ενώ το ματ ταιριάζει καλύτερα στο λιπαρό δέρμα. Σε γενικές γραμμές, ακόμη και αν έχετε ώριμο δέρμα, το κρεμώδες τελείωμα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

5. Προσαρμόστε την απόχρωση στην εποχή

Είναι γεγονός: δεν μπορείτε να φοράτε την ίδια απόχρωση μέικ απ όλον τον χρόνο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η έκθεση στον ήλιο κάνει το δέρμα μας πιο σκουρόχρωμο, επομένως θα πρέπει να προσαρμόσετε την απόχρωση του foundation που χρησιμοποιείτε.