Ακόμη και αν δεν είστε αρχάρια στο μακιγιάζ, πάντα υπάρχουν χρήσιμα κόλπα που μπορούν να σας κάνουν καλύτερη. Το ρουζ αποτελεί ένα βασικό προϊόν στο μακιγιάζ καθώς αν το παραλείψετε, το πρόσωπό σας θα δείχνει άτονο, ενώ αν υπερβάλλετε, το αποτέλεσμα θα είναι… αστείο.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια λάθη πρέπει να αποφεύγετε όταν απλώνετε το ρουζ σας.

Διαλέξτε τη σωστή υφή

Τα ρουζ σε μορφή πούδρας μπορεί να κάνουν τη ζωή σας λίγο δυσκολότερη. Ένα κρεμώδες ρουζ αντιθέτως, απλώνεται πιο εύκολα και εξασφαλίζει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ένα έξυπνο tip είναι αντί για κρεμώδες ρουζ, να απλώσετε λίγη ποσότητα από το κραγιόν σας.

Απλώστε το στο σωστό σημείο

Στόχος σας πάντα πρέπει να είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας. Επομένως, το ρουζ πρέπει να εφαρμόζεται στα μήλα του προσώπου και όχι κάτω από τα μάγουλα. Με αυτόν τον τρόπο το πρόσωπό σας θα φαίνεται πιο νεανικό.

Εφαρμόστε το πριν το μέικ απ

Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε. Εφαρμόζοντας πρώτα το ρουζ και μετά το μέικ απ, θα πετύχετε ένα φυσικά λαμπερό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντηλο

Αντί να απομακρύνετε την περιττή ποσότητα ρουζ απλώνοντάς το με ένα πινέλο, χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντηλο. Πιέστε το απαλά στην περιοχή που εφαρμόσατε το ρουζ και ολοκληρώστε με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για τέλειο αποτέλεσμα.

Προσοχή στο γκλίτερ

Είναι δύσκολο να εφαρμόσετε τέλεια ένα ρουζ με γκλίτερ. Στην πραγματικότητα, καλό είναι να αποφύγετε αυτόν τον τύπο ρουζ αν έχετε μεγάλους πόρους, σπυράκια ή άλλες δερματικές ατέλειες.