Τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να πει κανείς ότι ένα σουτιέν είναι ενοχλητικό μέχρι να νιώσει άβολο φορώντας το. Αλλά ακόμα κι αν έχετε «κολλήσει» με ένα σουτιέν που σας ενοχλεί, υπάρχουν κάποια «κόλπα» για να το κάνετε πιο άνετο.

Αυτά είναι 7 από τα συχνότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με το σουτιέν σας και οι λύσεις τους:

Το πρόβλημα: Κάτι σας ενοχλεί διαρκώς ή σας κάνει να αισθάνεστε φαγούρα

Η λύση: Προσέξτε για πιθανά ερεθιστικά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από ένα σουτιέν που προκαλεί φαγούρα ή σας σπρώχνει στην πλάτη ή στο πλάι όλη την ημέρα. Πριν αγοράσετε, ψάξτε για ετικέτες ή διακοσμητικά που σας γρατζουνούν και για κρυμμένα λάστιχα. Λεπτομέρειες όπως αυτές κάνουν πραγματικά τη διαφορά στο πόσο άνετη είναι η αίσθηση του σουτιέν σας στο τέλος της ημέρας.

Το πρόβλημα: Υπάρχει κενό ανάμεσα στο στήθος σας και το σουτιέν

Η λύση: Σφίξτε τις τιράντες σας. Ενώ το επιπλέον κενό στο σουτιέν σας μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε μικρότερο μέγεθος cup, μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι οι τιράντες σας είναι πολύ χαλαρές. Δοκιμάστε να τις σφίξετε και αν αυτό δεν σας βοηθήσει, δοκιμάστε να αγοράσετε ένα μικρότερο μέγεθος cup.

Το πρόβλημα: Το πάνω μέρος του σουτιέν δεν έχει σωστή εφαρμογή

Η λύση: Δοκιμάστε ένα διαφορετικό στυλ σουτιέν. Εάν έχετε δοκιμάσει να σφίξετε τις τιράντες σας και να επιλέξετε μικρότερο μέγεθος cup και εξακολουθείτε να υπάρχει κενό ανάμεσα στο στήθος και στο σουτιέν σας, ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικό στυλ.

Το πρόβλημα: Το στήθος σας βγαίνει έξω από το σουτιέν

Η λύση: Προμηθευτείτε ένα σουτιέν με μεγαλύτερο μέγεθος cup. Όταν του στήθος περισσεύει στο πλάι ή/ και πάνω από το σουτιέν σας, απλά επιλέξτε ένα σουτιέν με μεγαλύτερο cup. Ίσως η λύση να βρίσκετε στην επιλογή ενός σουτιέν με μισό cup, αντί για ολόκληρο.

Το πρόβλημα: Οι τιράντες πιέζουν τους ώμους σας

Η λύση: Δοκιμάστε τιράντες με επένδυση ή σουτιέν με πιο μικρό μέγεθος πλάτης. To πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν συχνότερα οι γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος. Σε αυτή την περίπτωση οι τιράντες με επένδυση θα δώσουν τη λύση. Εναλλακτικά ίσως χρειάζεστε πιο λεπτές τιράντες.

Σε αντίθεση με την πεποίθηση των περισσότερων γυναικών ότι οι τιράντες ανυψώνουν το στήθος, τη δουλειά αυτή πρέπει κατά βάση να την κάνει το σουτιέν. Εάν οι τιράντες μπαίνουν πολύ βαθιά στους ώμους, το πιθανότερο είναι η πλάτη του σουτιέν να είναι πολύ μεγάλη – ή πολύ τεντωμένη – για να μπορέσει να ανυψώσει το στήθος, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνετε την υποστήριξη που σας αξίζει. Για την ιδανική εφαρμογή, η πλάτη θα πρέπει να είναι αρκετά χαλαρή ώστε να μπορείτε να γλιστρήσετε δύο δάχτυλα από κάτω, αλλά όχι πολύ περισσότερο από αυτό.

Το πρόβλημα: Οι τιράντες γλιστρούν από τους ώμους σας

Η λύση: Οι τιράντες σας πρέπει να σφίξουν ή χρειάζεστε πιο στενές τιράντες. Βεβαιωθείτε ότι σφίγγετε τις τιράντες σας κάθε μήνα. Τα λάστιχα ξεχειλώνουν με την πάροδο του χρόνου και πρέπει να τα σφίγγετε για να διατηρήσετε το ίδιο επίπεδο στήριξης. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορεί να χρειαστείτε ένα σουτιέν με πιο σφιχτά λάστιχα.

Το πρόβλημα: Δεν αισθάνεστε γενικά άνετα με το σουτιέν σας

Η λύση: Βεβαιωθείτε ότι φοράτε το σουτιέν σας σωστά και κάντε συχνά προσαρμογές.

Τοποθετείστε τα στήθη σας στις θήκες του σουτιέν, σφίγγοντας την πλάτη. Ξεκινήστε αρχικά με το χαλαρό άγκιστρο, ώστε να μπορείτε να το προσαρμόζεται καθώς θα σφίγγετε την πλάτη. Τέλος, μην ξεχνάτε να σφίγγετε κάθε μήνα τις τιράντες σας, για να βεβαιωθείτε ότι είναι άνετες και υποστηρίζουν ικανοποιητικά το στήθος σας.

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε αυτά τα tips την επόμενη φορά που θα θελήσετε να επενδύσετε σε ένα νέο σουτιέν.