Το καλοκαίρι τα πέλματά σας έρχονται σε συνεχή επαφή με την άμμο, τα βότσαλα και, φυσικά, την έκθεση στον ήλιο, με αποτέλεσμα το δέρμα να ξηραίνεται, να χάνει την ελαστικότητά του και να εμφανίζει ρωγμές, ειδικά στις φτέρνες.

Αποκτήστε βελούδινα, υγιή και σέξι πέλματα με 5 απλά βήματα.

Κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο

Η αφυδάτωση είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την εμφάνιση ρωγμών στις φτέρνες. Το καλοκαίρι, το δέρμα στα πέλματα τείνει να στεγνώσει λόγω της απώλειας υγρασίας, οδηγώντας σε ξηρές και ραγισμένες φτέρνες. Έτσι, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλό.

Ρουτίνα νυχτερινής περιποίησης ποδιών

Κάθε βράδυ εφαρμόζετε νυχτερινά προϊόντα ομορφιάς για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και νεανικό. Τι γίνεται, όμως, με τα πόδια σας; Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια σωστή ρουτίνα νυχτερινής φροντίδας ποδιών για πόδια μαλακά και λεία σαν του μωρού. Πριν πάτε για ύπνο, απλώστε μια ενυδατική κρέμα και μόλις απορροφηθεί (περίπου 10 λεπτά) φορέστε μαλακές βαμβακερές κάλτσες. Αυτό θα «κλειδώσει» την υγρασία στο δέρμα και θα προστατεύσει τα πέλματά σας από την ξηρασία.

Φορέστε τα σωστά υποδήματα

Τα υποδήματα που εκθέτουν τις πόδια σας σε στεγνό αέρα, θα κάνουν κάνει τις φτέρνες σας στεγνές και σκασμένες. Φορέστε, λοιπόν, μόνο κλειστά υποδήματα και βαμβακερές κάλτσες για να κρατήσετε την ξηρασία και την εμφάνιση ρωγμών στις φτέρνες, μακριά.

Εφαρμόστε βαζελίνη

Το βαζελίνη είναι ένα υπέροχο προϊόν, με ευεργετικές ιδιότητες για τα χείλη, το δέρμα και τα πόδια σας. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες που θα φροντίσουν για τις σκασμένες φτέρνες, ειδικά εάν είναι επιρρεπείς σε αιμορραγία και λοιμώξεις. Κάθε δεύτερη μέρα, απλώστε μία μικρή ποσότητα βαζελίνης μετά το ντους και κάντε μασάζ.

Η κρέμα ποδιών είναι απαραίτητη

Επενδύστε σε μια κρέμα ποδιών που περιέχει συστατικά όπως γλυκερίνη, λανολίνη, υαλουρονικό οξύ, ουρία, γαλακτικό οξύ, διμεθικόνη και ορυκτέλαιο. Θα θεραπεύσει και θα ενυδατώσει τις ραγισμένες φτέρνες σας και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πόδια μαλακά σαν του μωρού!