Όταν το θερμόμετρο σκαρφαλώνει στα ύψη, όλοι ευχόμαστε να μπορούσαμε να απολαμβάνουμε τη θάλασσα ή τη δροσιά του βουνού. Όμως σε περίπτωση που ανήκουμε σε εκείνους που δεν έχουν πάρει ακόμα την άδειά τους και βρίσκονται στην πόλη, τότε τα παρακάτω tips φρεσκάδας θα μας φανούν χρήσιμα. Με ποιους τρόπους λοιπόν θα διατηρούμε αναλλοίωτη τη φρεσκάδα μας και άψογη την εμφάνισή μας παρά την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού;

-Ντους

Επειδή ενδέχεται να κάνουμε πάνω από ένα ντους τη μέρα, επιλέγουμε ένα αφροντούς, που τονώνει και δίνει ενέργεια. Ταυτόχρονα θέλουμε να καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνει, γι’ αυτό αποφεύγουμε τις συνθέσεις με σαπούνι.

-Απαλά και ανάλαφρα μαλλιά

Η ζέστη τα αφυδατώνει, ο ήλιος, το χλώριο και το αλάτι ξεθωριάζουν το χρώμα τους, ο αέρας τα κάνει άγρια, η μόλυνση απειλεί την υγεία τους. Έτσι, το συχνό λούσιμο είναι αναπόφευκτο. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο διάστημα του λουσίματος χρησιμοποιούμε:

α) ένα dry shampoo που απορροφά τη λιπαρότητα

β) ένα σπρέι με φυτικά εκχυλίσματα που αποτοξινώνουν και εξυγιαίνουν το τριχωτό

Καταπολεμάμε τις γυαλάδες στο πρόσωπο

Για να διατηρούμε το πρόσωπό μας καθαρό και φρέσκο κατά τη διάρκεια της μέρας εφαρμόζουμε μία σύνθεση με παράγοντες που ρυθμίζουν το σμήγμα και τις υπερβολικές γυαλάδες και μειώνουν την εμφάνιση των πόρων. Ιδανικά θέλουμε να εφαρμόζεται πάνω από το μακιγιάζ μας ώστε να το φρεσκάρουμε ανά πάσα στιγμή.

Στο σπίτι: Ένας τρόπος για να φρεσκάρουμε το πρόσωπό μας και να απομακρύνουμε τη λιπαρότητα είναι ο εξής: Ψεκάζουμε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ με ιαματικό νερό που φυλάμε στο ψυγείο και ταμπονάρουμε απαλά το πρόσωπό μας. Το βαμβάκι θα απομακρύνει τις γυαλάδες ενώ το δροσερό ιαματικό νερό θα συσφίξει τους πόρους και θα τονώσει το δέρμα.

 

Ποντάρουμε στο σωστό αποσμητικό

Το εφαρμόζουμε το πρωϊ, μετά το ντους, σε στεγνές και αποτριχωμένες μασχάλες. Η τριχοφυία ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηριδίων που είναι υπεύθυνα για την κακοσμία.

Tip: Τους καλοκαιρινούς μήνες επιλέγουμε το αποσμητικό σε μορφή σπρέι που έχει πιο δροσερή αίσθηση σε σχέση με το roll-on.

Χρησιμοποιούμε αρωματικό νερό

Αποτελεί τον πιο γρήγορο τρόπο να αναζωονηθούμε από την κορφή ως τα νύχια. Το αρωματικό νερό ανακουφίζει από τη ζέστη, φτιάχνει τη διάθεση και το κυριότερο, φοριέται άφοβα στον ήλιο επειδή δεν περιέχει οινόπνευμα.