Η Jennifer Lopez είναι αδιαμφησβήτητα η γκουρού του skincare. Στα 51 της τόσο το σώμα της όσο και το δέρμα της είναι αψεγάδιαστα σε βαθμό που θα ζήλευε και μια 20άρα. Πώς καταφέρνει όμως και έχει αυτό το τέλειο αποτέλεσμα; Η ίδια μας αποκαλύπτει τα σημαντικότερα tips που ακολουθεί και που θα μπορούσαμε να βάλουμε στο πρόγραμμα και εμείς.

Κοιμάται αρκετά:

«Ιδανικά θα ήθελα να κοιμάμαι 9 με 10 ώρες, αλλά έτσι κι αλλιώς, φροντίζω πάντα να κοιμάμαι 8», λέει. Για την JLO ο ύπνος είναι ο No1 κανόνας για να παραμείνει όμορφη και λαμπερή.

Χρησιμοποιεί καθημερινά αντιηλιακό:

Προστατεύει το δέρμα της από τον ήλιο κάθε μέρα. «Χρησιμοποιώ αντηλιακό από τότε που ήμουν περίπου 18 ετών ως ενυδατική κρέμα», σημειώνει και τονίζει: «Κάθε μέρα το δέρμα μας εκτίθεται όχι μόνο στον ήλιο, αλλά και στο περιβάλλον. Η απλή αντηλιακή προστασία κάθε μέρα θα κάνει τη διαφορά».

Χρησιμοποιεί ελαιόλαδο:

Η ίδια το χαρακτηρίζει «μυστικό συστατικό της φύσης» και συνιστά τη χρήση του για ενυδάτωση του δέρματος, των μαλλιών αλλά και για αντιοξειδωτική προστασία επίσης.

Αγαπάει τις μάσκες:

Πριν από τα μεγάλα event, η τραγουδίστρια κάνει μάσκα προσώπου. «Απλώς με κάνει να νιώθω ότι έχω πάει για να φτιάξω ένα πρόσωπο ή κάτι τέτοιο», αναφέρει.

Παίρνει συμπληρώματα για το δέρμα:

«Δεν μπορείτε να έχετε υπέροχο δέρμα και υπέροχα μαλλιά εάν δεν αντιμετωπίζετε την ομορφιά ως μέρος της εσωτερικής σας υγείας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε τη βιταμίνη και τα συμπληρώματα μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας ομορφιάς», εξηγεί.

Τρέφεται σωστά:

Η τραγουδίστρια πιστεύει ακράδαντα ότι η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας. «Είναι αλήθεια! Το άφθονο νερό και πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που τα παίρνω μαζί μου ως σνακ, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή ποιότητα του δέρματος» επισημαίνει. Επίσης, παρότι πίνει το πρωί καφέ, προτιμά τον ντεκαφεϊνέ.

Δεν καπνίζει:

Μπορεί να τη δούμε σε κλαμπ, όμως δεν θα τη δούμε ποτέ να καπνίζει. Επίσης, αποφεύγει το αλκόολ. Αυτό είναι κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο πρώην αρραβωνιαστικός της, Άλεξ Ροντρίγκεζ, πρώην σούπερ σταρ του baseball και εξίσου λάτρης της υγιεινής ζωής.

Κάνει διαλογισμό:

Η σούπερ σταρ πιστεύει ότι η ομορφιά είναι μια κατάσταση του νου. «Η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω, γι’ αυτό πρέπει να φροντίζετε το μυαλό, την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα σας. Είμαι οπαδός του διαλογισμού και επίσης πιστεύω πως όταν είσαι χαρούμενος και νιώθεις ευγνωμοσύνη και αγάπη για τους γύρω σου ακτινοβολείς ομορφιά», σημειώνει.

Καθαρίζει το πρόσωπό της καλά:

Άσχετα με το πόσο κουρασμένη νιώθει, δεν πέφτει ποτέ για ύπνο χωρίς να έχει κάνει ντεμακιγιάζ. «Στη συνέχεια εφαρμόζω μία κρέμα νύχτας για να διατηρώ το δέρμα μου ενυδατωμένο», λέει. Επίσης, επειδή γυμνάζεται πολύ μετά από κάθε προπόνηση σαπουνίζει το πρόσωπό της. Έτσι διατηρεί τους πόρους της καθαρούς και το δέρμα της παραμένει υγιές.