Μια νέα μελέτη της Comscore έφερε στο φως ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται περισσότερο σε Android και iOS.

Προς έκπληξη… κανενός, οι προεγκατεστημένες προεπιλεγμένες εφαρμογές κυριαρχούν στη λίστα της κάθε πλατφόρμας. Άλλες είναι κυρίως εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram, μαζί με ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Amazon και το Walmart.

Υπάρχουν και δύο εφαρμογές Samsung σε αυτήν τη λίστα, αλλά δεν είναι αυτές που νομίζετε.

Η Samsung κάνει την πρώτη της εμφάνιση στον αριθμό 13 με το app Samsung Calculator το οποίο έχει 38,5 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Θα περίμενε κανείς ότι η Samsung Health ή η Samsung Pay θα είναι εκεί.

Ωστόσο, το Samsung Email είναι το δεύτερο app που κατάφερε να φτάσει στα 20 κορυφαία για την ακρίβεια στον αριθμό 19 της κατάταξης έχοντας μια μηνιαία βάση χρηστών 25,8 εκατομμυρίων χρηστών.

Αυτή η μελέτη κατέγραψε τις συνήθειες χρηστών που μένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Samsung έχει ένα μικρό μερίδιο αγοράς της τάξεως του 27% στην περιοχή, σε σύγκριση με το 49% της Apple.

Εκτός αυτού, οι περισσότεροι χρήστες Android σχεδόν σίγουρα κολλούν με συγκεκριμένες εφαρμογές όπως το Google Maps και το Gmail αντί για τις εναλλακτικές λύσεις που δίνει η εταιρεία. Πάρτε για παράδειγμα το Galaxy Store, αν και είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα smartphone της Samsung, οι χρήστες εξακολουθούν να προτιμούν το Google Play Store.

Επιπλέον, η μεθοδολογία δοκιμών για την έρευνα φαίνεται να είναι κάπως ελαττωματική, καθώς δεν κάνει διάκριση μεταξύ διαφορετικών OEM Android. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο λείπουν από τη λίστα πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές Samsung και εμφανίστηκαν φαινομενικά μη δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Samsung Calculator και το Samsung Email.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: