Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε αναρωτηθεί κατά καιρούς: Γιατί η ανδρική επιδερμίδα παρουσιάζει λιγότερες ρυτίδες και πιο καθυστερημένα σε σχέση με τη γυναικεία; Οι ειδικοί απαντούν ότι οφείλεται στους εξής λόγους: α) είναι πιο παχιά από της γυναίκας, πιο πλούσια σε ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και έχει μεγαλύτερους  και περισσότερους σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες, άρα καλύτερη φυσική ενυδάτωση. Ομως, παρά τα θετικά, η ανδρική επιδερμίδα αντιμετωπίζει προβλήματα.  Το συστηματικό grooming θα τη βοηθήσει να δείχνει πιο καθαρή, πιο λαμπερή και πιο υγιής. Ας δούμε ποια είναι τα απαραίτητα tips της καθημερινής ανδρικής περιποίησης που αφορούν όχι μόνο για το δέρμα αλλά συνολικά την εμφάνισή σας την κορφή ως τα νύχια.

Τα  προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζει η ανδρική επιδερμίδα

* αφυδάτωση, εξαιτίας του ξυρίσματος

* η θυλακίτιδα (οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα)

* λιπαρότητα και μαύρα στίγματα

* κοκκινίλες, ερύθημα

* ευαισθησία με τάση προς ερεθισμούς και σπυράκια

Tα βασικά tips της ανδρικής περιποίησης

* Καθημερινό ντους με ένα ενυδατικό shower gel, λούσιμο και καθαρισμός του προσώπου.  Ειδικά αν έχετε γένια, επιβάλλεται ο καθημερινός καθαρισμός τους, εφόσον παγιδεύουν φαγητό, σκόνη, νεκρά κύτταρα. Μην ξεχνάτε το τακτικό τριμάρισμά τους, προκειμένου να δείχνουν όμορφα.

-Αν υπάρχουν μαύρα στίγματα, συστήνονται τα ειδικά καλλυντικά με  στυπτικούς παράγοντες. Το ίδιο ισχύει και για τα σπυράκια ενώ για σοβαρότερες περιπτώσεις θα πρέπει να ζητηθεί η βοήθεια του δερματολόγου.

* Όσον αφορά το ξύρισμα, τα ειδικά gel ξυρίσματος με απολεπιστικούς, ενυδατικούς και αντιβακτηριακούς παράγοντες θα διευκολύνουν τη διαδικασία για πιο βαθύ αποτέλεσμα. Για την αλλεργική επιδερμίδα, οι αφροί ξυρίσματος χωρίς σαπούνι είναι οι καταλληλότεροι.

*Απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να αποβάλλετε το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα που παρουσιάζονται κυρίως στη ζώνη Τ.

* Ενυδάτωση του προσώπου & αντηλιακή προστασία. Για τη μέρα, επιλέξτε μία ανάλαφρη σύνθεση με SPF, που αναζωογονεί την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και γυαλάδες και παράλληλα την προστατεύει από τον ήλιο.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις που η επιδερμίδα είναι θαμπή και αφυδατωμένη,  ενδείκνυντα οι συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ,  γλυκερίνη και ένζυμα. Για εντατική ενυδάτωση και αντιγήρανση, χρησιμοποιήστε μία σύνθεση νύχτας.

Μαλλιά

Αν είναι κοντά, τα λούζετε κατά τη διάρκεια του ντους. Αν έχετε μακριά μαλλιά, δε χρειάζεστε καθημερινό λούσιμο. Αυτό όμως που χρειάζεστε είναι κοντίσιονερ και μάσκα για να αποφύγετε το σπάσιμο και την ψαλίδα.

* Κούρεμα κάθε μήνα ή κάθε 3 εβδομάδες.

Ακρα

* Κόψιμο των νυχιών μία φορά την εβδομάδα με νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι.

* Αν υπάρχουν κάλοι, μαλακώστε τους με μια ενυδατική κρέμα, λίμα ή ελαφρόπετρα ανάλογα με το μέγεθός του προβλήματος.

Δόντια

Βούρτσισμα πρωϊ και βράδυ και οδοντικό νήμα πριν από τον ύπνο.