ΔΙΔΥΜΟΙ

Πιθανότατα έχεις ακούσει ένα σωρό φοβερές ιστορίες για τον διπρόσωπο «μάγο», μιλώντας για τους Διδύμους και αυτό είναι αλήθεια έως ένα βαθμό. Οι Δίδυμοι διαθέτουν μια πληθώρα προσωπικοτήτων και θα φορέσουν το πρόσωπο ή το προσωπείο που ταιριάζει καλύτερα στο περιβάλλον τους κάθε φορά. Προσαρμοστικοί από τη φύση τους, μπορούν να κινηθούν με άνεση σε κάθε τύπο κοινότητας και να μεταμορφωθούν σε άτομα που η κοινότητα μπορεί να εμπιστευθεί. Έχουν επίσης έναν επικίνδυνο τρόπο να χρησιμοποιούν τις λέξεις, συνθέτοντας όμορφες φράσεις που μπορεί να είναι αληθινές, μπορεί και όχι, που όμως θα σε κάνουν να τις πιστέψεις, ούτως ή άλλως. Είναι τα άτομα που μπορούν να πουλήσουν πάγο στην Αλάσκα ή καυτό τσάι ένα καλοκαιρινό απόγευμα με καύσωνα στην παραλία.

Όμως, στην καρδιά των προθέσεων ενός Διδύμου υπάρχει πάντα η επιθυμία να κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα, αφού η ανία τον σκοτώνει. Η χειραγώγηση εκ μέρους του είναι σε γενικές γραμμές επιπόλαιη και χωρίς στόχευση και σπανίως αποβαίνει επικίνδυνη – εκτός αν έχει την πρόθεση να είναι. Έχει έντονη ανάγκη να αφήσει το σημάδι του στον κόσμο, ακόμα και αν αυτό δεν είναι απαραίτητα το σημάδι που πρέπει να αφήσει. Απλώς θέλει να έχει την ευκαιρία να ζήσουν κάθε είδος ζωής που υπάρχει και να γνωρίσει ανθρώπους που είναι εντελώς αντίθετοι από τον ίδιο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος αντλεί τη δύναμή του από την βαθιά, ανεξερεύνητη θάλασσα των συναισθημάτων του. Μόνο που αυτή η θάλασσα δεν είναι πάντα ήρεμη και συχνά συνοδεύεται από θύελλες, βροντές και ανεμοστρόβιλους! Αυτή η εγγενής γνώση του Καρκίνου για το ανθρώπινο φάσμα συναισθημάτων είναι που του δίνει τη δυνατότητα να χειραγωγεί το περιβάλλον του.

Με δεδομένο, ότι οι Καρκίνοι δεν είναι ποτέ άμεσοι όταν θέλουν να επικοινωνήσουν τις προθέσεις τους, μπορούν να καταφύγουν σε διάφορες μεθόδους: κάνουν μούτρα, δυστροπούν, είναι μονίμως θλιμμένοι ή το μυαλό τους κολλάει επίμονα σε αυτό που θέλουν να εκφράσουν. Και αυτή η συμπεριφορά μπορεί να συνεχιστεί, έως ότου γίνει αντιληπτό από τους άλλους το είδος και το μέγεθος της… δυστυχίας τους!

Οι Καρκίνοι συμβολίζονται από το καβούρι, του οποίου το σκληρό εξωτερικό κέλυφος δηλώνει τη δυσπιστία τους απέναντι σε ό,τι τους περιβάλλει, ενώ παράλληλα είναι πολύ καλοί ανιχνευτές του ανθρώπινου ψεύδους. Αυτές είναι και οι ιδιότητες ενός Καρκίνου που μπορούν να κάνουν τη χειραγώγηση τον πιο εύκολο τρόπο για να αντιμετωπίσει μια σύγκρουση. Πάντως, ο διχασμός τους ανάμεσα στην ανάγκη τους να αγαπηθούν και στην αμφισβήτηση όσων προσπαθούν να τους αγαπήσουν, συχνά τους προκαλεί μεγάλο εσωτερικό άγχος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός πράγματι είναι το πιο χειριστικό απ’ όλα τα ζώδια. Είναι ένα μικρό ύπουλο πλάσμα του οποίου το απροσδόκητο τσίμπημα αποτελεί μια θανατηφόρα γροθιά. Αυτή είναι και η δύναμη που μπορεί να έχει ένας Σκορπιός. Έχει μια εσωτερική αίσθηση φιλοδοξίας που την κρατάει πάντα ζωντανή, ξοδεύοντας πολύ χρόνο στο να εξερευνά το περιβάλλον του με μια κρυφή ατζέντα. Είναι ικανός να σε στηρίξει όπου αισθάνεσαι αδύναμος/η, να σου πει ακριβώς αυτό που θέλεις να ακούσεις και να απομνημονεύσει όλα όσα του λες, απλώς για την περίπτωση που αυτές οι πληροφορίες θα αποδειχθούν χρήσιμες αργότερα.

Αυτό που κάνει τον Σκορπιό τόσο μοναδικό είναι ότι μπορεί να δει με αξιοθαύμαστη καθαρότητα μέσα στο σκοτάδι. Συλλέγει σημαντικές λεπτομέρειες που οι άνθρωποι συχνά φοβούνται να αναζητήσουν και αυτή η ικανότητα του επιτρέπει να παρακάμπτει εύκολα τους άλλους. Όμως, κάτω από τις πονηρές μεθόδους του δεν κρύβεται απλώς μια προσπάθεια να αποκτήσει τον έλεγχο, αλλά και να προστατεύσει τα συμφέροντα του εαυτού του και των ανθρώπων που αγαπά. Εάν έχεις έναν Σκορπιό στο πλάι σου, είσαι πολύ τυχερός/ή. Αλλά εάν τύχει να τον έχεις απέναντί σου, θα πρέπει σίγουρα να αρχίσεις να βελτιώνεις τις άμυνες σου!