Κορυφαία tips για να αποκτήσουμε γρήγορα ένα υπέροχο μαύρισμα από τον ήλιο αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις αρνητικές συνέπειές του.

Ενεργοποίηση του μαυρίσματος

Αν δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να κάνουμε ηλιοθεραπεία, χρησιμοποιούμε ένα ειδικό ενυδατικό γαλάκτωμα (δεν εννοούμε αυτομαυριστικά) με πεπτίδια διέγερσης του μαυρίσματος που θα επιταχύνουν το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα παρατείνουν τη λάμψη του. Το εφαρμόζουμε κάθε πρωϊ μετά το ντους.

Ο μύθος για το SPF

Πολλοί πιστεύουν ότι για το εξωτικό μαύρισμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν χρησιμοποιήσουμε χαμηλό SPF. Αυτό είναι μύθος. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν αντηλιακά που έχουν υψηλό δείκτη προστασίας και ταυτόχρονα είναι εμπλουτισμένα με παράγοντες, όπως καροτενοειδή, που ενισχύουν τη φυσική παραγωγή μελανίνης και επιταχύνουν το μαύρισμα.

Μαύρισμα χωρίς ρυτίδες

Ψάχνουμε στα συστατικά τους δραστικά εκχυλίσματα, το οποία έχουν αντιοξειδωτικές, επουλωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, το ρόδι είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά αφού, σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον δείκτη προστασίας κατά 25%. Αλλά εξαιρετικά αντιγηραντικά συστατικά είναι το υαλουρονικό οξύ και τα φυτικά βλαστοκύτταρα, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, βιταμίνες που ενισχύουν την άμυνα του δέρματος, και ενεργά φυτικά συμπλέγματα που δρουν κατά των δυσχρωμιών.

Δες τα όλα αλλιώς

Φροντίζουμε να φοράμε κατά τη διάρκεια της ημέρας γυαλιά ηλίου με προστατευτικούς φακούς που απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες. Έτσι εμποδίζουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών αλλά και τις ρυτίδες έκφρασης και το πόδι της χήνας.

«Σου βάζω το καπέλο»

Ένα καπέλο με μεγάλο γείσο καλύπτει το πρόσωπο και τα αυτιά και είναι απαραίτητο ιδίως για τα άτομα χωρίς μαλλιά προκειμένου να προστατεύσουν το κεφάλι τους. Επιπλέον, αν έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και σπάνια μαυρίζουμε, συνίσταται η χρήση ρούχων ως μέσο προστασίας.

Επανόρθωση μετά τον ήλιο

Μπορεί να ακούγεται βαρετή διαδικασία, αλλά είναι ουσιαστικό βήμα για ένα υπέροχο, εξωτικό αποτέλεσμα. Μετά το βραδινό ντους χρησιμοποιούμε μία after sun σύνθεση που αποκαθιστά τις φθορές κι αναπληρώνει την υγρασία των κυττάρων. Ετσι το δέρμα δεν ξεφλουδίζει και διατηρεί το μπρονζέ χρώμα του.