Ξεχωρίσαμε μερικές από τις μεγαλύτερες τάσεις στις κουπ, στα χτενίσματα και στις αποχρώσεις για το φετινό καλοκαίρι, οι οποίες μας δίνουν την ευκαιρία να ανανεώσουμε το λουκ μας και παράλληλα να ξεκουράσουμε τα μαλλιά μας, μιας και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο styling, και δη θερμό.

Trend #1 Θερμό ξανθό

Η καραμέλα, το μελί, το χρυσαφί και το ξανθό της άμμου είναι οι πιο δημοφιλείς ξανθές αποχρώσεις του καλοκαιριού και παραπέμπουν στο ανέμελο Californian blonde, δηλαδή το χρώμα που χαρίζει ο ήλιος στα μαλλιά των σέρφερ. Αν έχετε ήδη βαμμένα ξανθά μαλλιά, αφήστε για λίγο στην άκρη τα μοβ σαμπουάν που διατηρούν την απόχρωσή σας πιο ψυχρή και υιοθετήστε το λουκ που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των αστέρων του Χόλιγουντ, όπως για παράδειγμα της Margot Robbie που είδαμε στην εφετινή τελετή των Οσκαρ.

Trend #2 Ισιο καρέ

Η κουπ που ταιριάζει σε κάθε ηλικία και προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε σχήμα μαλλιών επιστρέφει δυναμικά, αυτή τη φορά χωρίς φράντζα, σε μια ενιαία κουπ. Διαλέγουμε ένα μήκος που μας κολακεύει και μας βολεύει, ώστε να προσφέρει το σοφιστικέ στυλ που επιθυμούμε. Ωστόσο, το καρέ μεσαίου μήκους ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα προσώπου, ενώ αν έχουμε φυσικά ίσια μαλλιά μπορούμε να κάνουμε ένα κοντό καρέ στο ύψος του αυχένα. Αν τα μαλλιά μας είναι σγουρά ή σπαστά, τότε ζητάμε από τον κομμωτή να φιλάρει ελαφρώς το κάτω μέρος της κουπ, προκειμένου να είναι ομοιόμορφος ο όγκος τόσο στις ρίζες όσο και στις άκρες.

Trend #3 Τα πολύ μακριά μαλλιά

Πρόκειται για την τάση που πιθανόν δημιουργήθηκε λόγω της καραντίνας και διατηρούν τα social media, μια και οι διασημότερες influencers όπως η Kim Kardashian είναι λάτρεις του συγκεκριμένου λουκ. Τα πολύ μακριά μαλλιά δεν χρειάζονται πολλά προϊόντα για το styling τους αλλά αξεσουάρ. Μπορούμε να τα πιάνουμε πάνω, να τα κάνουμε ευφάνταστες κοτσίδες ή να τα διακοσμούμε με ωραία κοκαλάκια και μαντίλια, που δίνουν πόντους στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα απαιτητικά όσον αφορά την περιποίησή τους, μια και χρειάζονται εντατική θρέψη και ενυδάτωση, ώστε να μη σπάνε στις άκρες.

Trend #4 Βoxer braids

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χτενίσματα των τελευταίων χρόνων, που λάνσαραν αρχικά οι αθλήτριες του μποξ, ώστε να μην μπαίνουν τα μαλλιά στο πρόσωπό τους. Αργότερα το είδαμε σε πολλές celebrities, όπως οι Kate Perry, Jennifer Lopez, Kardashians, Zendaya, Hailey Bieber κ.ά. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του λουκ, το οποίο είναι εντυπωσιακό τόσο για τις πρωινές όσο και για τις βραδινές μας εμφανίσεις, είναι ότι μπορεί να γίνει ακόμα και σε μαλλιά που φτάνουν ως το ύψος των ώμων. Επίσης, είναι μια πολύ ωραία εναλλακτική αντί του κλασικού σινιόν ή της αλογοουράς, όταν τα μαλλιά μας δεν στρώνουν με τίποτα. Εκτελείται όπως η κλασική γαλλική κοτσίδα, αλλά αντί για μία, κάνουμε τέσσερις πλεξούδες, κατά μήκος του κεφαλιού.

Trend #5 70s φιλάρισμα

Το λουκ που καθιέρωσε τη Farrah Fawcett πιο πολύ ως style icon παρά ως ηθοποιό, στα μέσα των 70s, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Η μακριά φράντζα σε συνδυασμό με έντονο φιλάρισμα που δημιουργεί μεγάλες, χαλαρές μπούκλες είναι ένα άκρως καλοκαιρινό και ευέλικτο κούρεμα που επιτρέπει ποικίλα χτενίσματα. Για παράδειγμα, μπορούμε να αλλάζουμε τη χωρίστρα ή ακόμα και να πιάνουμε τα μαλλιά μας τελείως πίσω, αφού η φράντζα είναι αρκετά μακριά. Η κουπ θεωρείται μία από τις πιο περιζήτητες στα κομμωτήρια, μια και δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε το μήκος των μαλλιών μας.

Trend #6 Μποέμικο στυλ

Ο κυματισμός που αποκτούν τα μαλλιά μας στην παραλία από το αλάτι, το νερό και το φυσικό στέγνωμα είναι ένα ανάλαφρο λουκ που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Για να το αντιγράψουμε σπίτι μας, χρειαζόμαστε ένα ειδικό σπρέι για beach waves που περιέχει αλάτι και βέβαια να τα αφήσουμε να στεγνώσουν μόνα τους. Αν έχουμε ίσια μαλλιά, τα χωρίζουμε σε 3-5 μεγάλες τούφες, τις πλέκουμε κοτσιδάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά. Στη συνέχεια τα λύνουμε και τα τινάζουμε με τα δάχτυλα, χωρίς να τα χτενίσουμε, για να αποφύγουμε το φριζάρισμα.

Trend #7 Αποχρώσεις τζίντζερ

Το χρώμα του χαλκού καθώς και το strawberry blonde, που είναι ένα ζεστό κοκκινόξανθο χρώμα, αποτελούν μία από τις πιο δυνατές τάσεις του καλοκαιριού και ταιριάζουν ιδιαίτερα στις ανοιχτόχρωμες και σταρένιες επιδερμίδες που αποκτούν ένα μπρονζέ χρώμα από τον ήλιο. Αν λοιπόν επιθυμούμε μια αλλαγή στο χρώμα μας, γιατί να μην ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να μη προτιμήσουμε μία από αυτές τις λαμπερές, πολυδιάστατες αποχρώσεις; Για τη σωστή συντήρηση του συγκεκριμένου χρώματος, χρειαζόμαστε απαραιτήτως ένα ειδικό σαμπουάν και μάσκα για βαμμένα μαλλιά, καθώς και μια αντηλιακή σύνθεση προκειμένου να μην ξεθωριάσει από τον ήλιο.