Άσχημα είναι τα νέα από το μέτωπο του κοροναϊού αφού ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σημείωσε ότι αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα περίπου 3.500 χιλιάδες κρούσματα. Να θυμίσουμε ότι χθες εντοπίστηκαν 2.070 μολύνσεις, οι νεκροί ήταν 5, ενώ οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν στους 147.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση της πανδημίας, αφού οι νοσηλείες στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί. Ωστόσο, ανέφερε, πως χάρη στον εμβολιασμό, έχει μειωθεί ο αριθμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ. 

«Προσοχή σε πανηγύρια και γιορτές»

Ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, συνέστησε προσοχή εν όψει του 15 Αυγούστου, λέγοντας ότι σε πανηγύρια και γιορτές υπάρχει συγχρωτισμός που μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Ακόμα, τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και προσβάλλει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι εμβολιασμένοι δεν θα νοσήσουν. «Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να πάμε κοντά στον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί» δήλωσε. Σε σχέση με την τρίτη δόση, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε πως γίνεται συζήτηση σε όλο τον κόσμο για ευπαθείς ομάδες.

Ακούστε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Αρκουμανέα