Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν στραφεί στη μέθοδο του λέιζερ για να ξεμπερδέψουν μια και καλή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Επειδή όμως οι περισσότερες γυναίκες εξακολουθούν να επιλέγουν την «παραδοσιακή» μέθοδο του ξυρίσματος για να αποτριχώσουν τα πόδια τους, εμείς θα ασχοληθούμε με το πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενώ χρησιμοποιείτε ξυραφάκι.

Το μυστικό, λοιπόν, για πραγματικά απαλά πόδια και αποτρίχωση που διαρκεί λίγες ακόμη ημέρες δεν είναι άλλο από την απολέπιση. Μπορεί να θεωρείτε ότι το ξύρισμα προσφέρει στο δέρμα σας την απολέπιση που χρειάζεται, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού το scrub απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι τρίχες να αφαιρούνται ευκολότερα και να αποφεύγεται το τσούξιμο. Παράλληλα, έχετε κατά νου ότι κάτω από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος κρύβονται οι μικροσκοπικές τρίχες που δεν μπορεί να πιάσει το ξυραφάκι σας. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, μετά την απολέπιση και το ξύρισμα, απλώστε στα πόδια σας ενυδατικό λάδι.

Extra tip: Αφήστε το αφρόλουτρο και πιάστε τον αφρό ξυρίσματος, ο οποίος βοηθά το ξυραφάκι να γλιστρήσει καλύτερα, προστατεύοντας παράλληλα την επιδερμίδα. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αφρό του συντρόφου σας ή ακόμα και το conditioner για τα μαλλιά σας.

Αν δεν έχετε προμηθευτεί κάποιο απολεπιστικό σώματος ή ενυδατικό λάδι, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά.

DIY απολεπιστικό σώματος με μέλι

Θα χρειαστείτε:

1/4 φλιτζανιού χλιαρό μέλι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1/2 φλιτζάνι καστανή ή λευκή ζάχαρη

Διαδικασία:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώσε το μείγμα τρίβοντας απαλά τα πόδια σας με κυκλικές κινήσεις.

DIY λάδι σώματος

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού γλυκερίνη

2 κουταλάκια του γλυκού πράσινο τσάι

Διαδικασία:

Αφού ανακατέψετε όλα τα υλικά, κάντε μασάζ στο σώμα σας με το μείγμα. Μάλιστα, μπορείτε να το αφήσετε να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και να το ξεβγάλετε το επόμενο πρωί.