Ο ελεύθερος χρόνος μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ και η διασκέδαση «χτυπάει» κόκκινο. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν φρόντιζες έτσι ώστε το παιδί να ψυχαγωγηθεί μεν, δημιουργικά δε; Πώς θα το πετύχεις αυτό; Μα με τη βοήθεια των πιο δημιουργικών παιχνιδιών που θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο του, βοηθώντας το παράλληλα να αναπτύξει τις σημαντικότερες δεξιότητές του. Εμείς ξεχωρίσαμε ορισμένα τέτοια παιχνίδια που θα βρεις στην αγορά. Εσύ απλά διάλεξε εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις του παιδιού και χάρισέ του ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Ξύλινος κύβος δραστηριοτήτων tikl

Ο ξύλινος κύβος δραστηριοτήτων της tikl είναι ίσως το καλύτερο παιχνίδι που θα μπορούσες να προσφέρεις σε ένα παιδί που αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του. Κατάλληλο για αγόρια και κορίτσια 1 έτους και άνω, θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τόσο τη λογική τους, όσο και τις κινητικές και οπτικές τους δυνατότητες. Προσπαθώντας να χωρέσουν τα πολύχρωμα αντικείμενα μέσα από τις τρύπες θα κατανοήσουν την έννοια του χώρου ενώ θα μπουν και στη λογική της επίλυσης προβλημάτων.

Εκπαιδευτικό Γυμναστήριο – Μουσικό Πιανάκι Fisher Price

Εξαιρετική περίπτωση για κάθε παιδί ηλικίας 0-36 μηνών, το μουσικό πιάνο της Fisher Price θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει τις αισθήσεις αλλά και την κίνησή του. Ενσωματώνει τεχνολογία Smart Stages προκειμένου να επιλέξεις εσύ το περιεχόμενο που ταιριάζει καλύτερα στην ηλικία του. Τα έντονα χρώματα και οι παιχνιδιάρικες μελωδίες τραβούν την περιέργεια του μωρού, κάνοντας το να θέλει να παίξει κι άλλο, μαθαίνοντας τραγουδάκια για χρώματα, σχήματα, ζωάκια και αριθμούς. Λειτουργεί με τρεις μπαταρίες ΑΑ, μεταφέρεται πανεύκολα και αντέχει στη σκληρή, καθημερινή χρήση.

Εξυπνούλης – Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια

Ποτέ άλλοτε μία εγκυκλοπαίδεια δεν ήταν τόσο διασκεδαστική! Ο Εξυπνούλης όμως είναι εδώ για να βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις πάνω στην ορθογραφία, την αριθμητική, τη λογική και τον κόσμο. Το ηλεκτρονικό στυλό που περιλαμβάνει καθοδηγεί το παιδί αποκαλύπτοντας με ευφάνταστο τρόπο (ειδικό εφέ φωτισμού στο καπέλο και φωνητικά μηνύματα) αν η απάντηση που έδωσε είναι σωστή ή όχι. Η Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια διαθέτει περί τις 72 διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 5 ετών.

Εξυπνούλης – Γνωρίζω τον κόσμο

Τα παιδιά έχουν έμφυτο το αίσθημα της εξερεύνησης -η παιδική περιέργεια άλλωστε δεν έχει όρια. Με το σετ του Εξυπνούλη, Γνωρίζω τον κόσμο, θα βοηθήσεις αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 ετών και άνω, να μάθουν ακόμα περισσότερα για τον κόσμο, ενισχύοντας τις γνώσεις τους στη γεωγραφία. Ένα πανέξυπνο παιχνίδι για 2-4 παίκτες, έρχεται με κάρτες τύχης, προορισμού και μάρκες με τα παιδιά να πρέπει να βρουν τον δρόμο τους σε όλο τον πλανήτη προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

LEGO Technic Off-Road Buggy

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από μία κατασκευή LEGO Technic και το Off-Road Buggy είναι το απόλυτο «must» του καλοκαιριού. Δώσε στο παιδί την πρόκληση της συναρμολόγησης ενός εκπληκτικού οχήματος με τρακτερωτά ελαστικά, μπρος και πίσω ανάρτηση, κουκούλα που ανοίγει και κεραία! Όταν το αυτοκίνητο είναι έτοιμο, κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή CONTROL+ στο smartphone σου και χάρισε στο παιδί επιπλέον ώρες ψυχαγωγίας με νέες προκλήσεις, ηχητικά εφέ και πολλά ακόμα, καθώς θα επιδίδεται σε αγώνες επίδειξης και ταχύτητας με το νέο του τηλεκατευθυνόμενο!

Ο χάρτης μου

Ποιος είπε ότι η γεωγραφία είναι βαρετή; Με τον μαγνητικό χάρτη της AS, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον πλανήτη μας με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο. Τοποθέτησέ τον στο γραφείο τους ή κρέμασέ τον στον τοίχο και άφησε τα παιδιά να παίξουν με τα 45 μαγνητάκια που περιλαμβάνονται στη συσκευασία αντιστοιχίζοντας μνημεία, ζωάκια και αντικείμενα στις σωστές χώρες. Τέλεια πρόταση για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, είναι ό,τι πρέπει για να τους εξάψεις την περιέργεια για τις χώρες και τις ηπείρους της Γης.

Rush Hour Junior

Το αυτοκινητάκι σου είναι μπλοκαρισμένο στο μποτιλιάρισμα και εσύ πρέπει με κάποιον τρόπο να το ελευθερώσεις. Πώς θα το κάνεις; Το Rush Hour Junior είναι ένα παιχνίδι σπαζοκεφαλιάς που θα βοηθήσει τα παιδιά -αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5 ετών και άνω- να αναπτύξουν τη δική τους στρατηγική. Με 40 μοναδικές προκλήσεις διαφορετικής δυσκολίας, είναι ιδανικό προκειμένου το παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα στην επίλυση προβλημάτων. Διασκεδαστικό και πολύχρωμο, δεν χάνει σε καμία περίπτωση το ενδιαφέρον του. Παίζεται από έναν παίκτη και περιλαμβάνει το δικό του ταμπλό.

Εκπαιδευτικό Smartwatch Fisher Price

Τα παιδιά αρέσκονται να κάνουν ό,τι και οι μεγάλοι. Το εκπαιδευτικό smartwatch της Fisher Price είναι το απόλυτο gadget για μωρά ηλικίας 6-36 μηνών αφού οι εκπαιδευτικές του ιδιότητες είναι αστείρευτες. Με το πάτημα ενός κουμπιού παίζει παιδικά τραγουδάκια, αναβοσβήνοντας μάλιστα στον ρυθμό της μουσικής. Με design που παραπέμπει σε κανονικό smartwatch θα προσφέρει στο μωρό ψυχαγωγία non-stop βοηθώντας το παράλληλα να αναγνωρίσει και να μάθει σχήματα, αριθμούς και χρώματα. Λειτουργεί με τρεις αλκαλικές μπαταρίες LR44 που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Σετ μπόουλινγκ Little Tikes

Το μπόουλινγκ είναι μία από τις πλέον ξεχωριστές και αγαπημένες δραστηριότητες μικρών και μεγάλων, μόνο που για τους πολύ μικρούς είναι μάλλον απλησίαστο (κάτι η απόσταση, κάτι το βάρος της μπάλας, βλέπεις). Ευκαιρία να εξάψεις την περιέργειά τους με το σετ της Little Tikes λοιπόν! Κατάλληλο για παιδιά άνω των 2 ετών, αποτελείται από μία μπάλα και έξι διαφανείς πλαστικές κορίνες που μέσα τους έχουν πολύχρωμα μπαλάκια. Σχεδιασμένο για να προσφέρει ώρες ψυχαγωγίας εντός και εκτός σπιτιού, θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει το σημάδι αλλά και την κίνησή του.

Ανακύκλωσέ Με – Ζαχαροπλαστείο

Χάρη στη σειρά Ανακύκλωσέ Με, τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης έτσι ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες απέναντι στη φύση και το περιβάλλον. Με το συγκεκριμένο σετ, το παιδί θα πάρει χρησιμοποιημένα αντικείμενα από το σπίτι και θα τα μετατρέψει στο δικό του ζαχαροπλαστείο. Ο DIY χαρακτήρας του παιχνιδιού θα το βοηθήσει να εξωτερικεύσει τη δημιουργικότητά του εξάπτοντας παράλληλα τη φαντασία του και προσφέροντάς του ένα μάθημα που θα του χρησιμεύσει σε όλη του τη ζωή.