Αναμφισβήτητα, είναι το χαρακτηριστικό που αναδεικνύει τα μάτια αλλά και τη δομή του προσώπου. Ειδικά στην COVID εποχή, όπου το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου είναι καλυμμένο με μάσκα, τα φρύδια συμβάλλουν στο να τονίζεται το βλέμμα, κάνοντάς το περισσότερο εκφραστικό και εντυπωσιακό.

Ωστόσο, από γυναίκα σε γυναίκα τα φρύδια έχουν διαφορετικό σχέδιο και ιδιαιτερότητες, κάτι που τα καθιστά μοναδικά. Γι’ αυτό καλό είναι κάποια στιγμή να απευθυνθούμε σε ειδικό που θα τα διαμορφώσει με γνώμονα το φυσικό τους σχήμα, έτσι ώστε να κολακεύουν όσο το δυνατόν καλύτερα την όψη μας. Στο ενδιάμεσο διάστημα των ραντεβού, καλό είναι να αποφεύγουμε να βγάζουμε μόνες μας τις τριχούλες, καθώς είναι πιθανό να χαλάσει το σχήμα που τους έχει δώσει. Μπορούμε όμως να τις καμουφλάρουμε μέχρι το επόμενο ραντεβού με λίγο concealer.

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για τον σχηματισμό φρυδιών. Προτού αποφασίσουμε, εξετάζουμε την κάθε τεχνική και τα πλεονεκτήματά της και σημειώνουμε τι να προσέξουμε.

Κερί

Τα πλεονέκτημά του είναι ότι οι τρίχες καθυστερούν να αναπτυχθούν και όταν βγαίνουν είναι πολύ πιο μαλακές απ’ ό,τι π.χ. όταν τις βγάζουμε με το τσιμπιδάκι. Επιπλέον είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία, αφού με μία κίνηση δίνεται όμορφο σχήμα στο τόξο. Μπορεί να συνδυαστεί και με το τσιμπιδάκι ή και με ψαλίδισμα όπου χρειάζεται.

Ωστόσο, καλό είναι αυτή τη μέθοδο να την αφήνουμε στα χέρια του ειδικού, γιατί ένα λάθος μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα.

Τι να προσέξουμε:

Ζητούμε από την brow expert το ειδικό κερί 4 g για ευαίσθητα σημεία, καθώς μειώνει το αίσθημα πόνου, χαρίζει στο δέρμα θρέψη, ενυδάτωση και απομακρύνει χνούδια και νεκρά κύτταρα.

Το τσιμπιδάκι

Επιτρέπει την ακρίβεια στον σχηματισμό, εφόσον αφαιρούμε μία-μία τις τρίχες, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε συνεχώς το σχήμα. Επίσης είναι η πιο οικονομική και εύκολη μέθοδος, που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή στο σπίτι μας.

Τι να προσέξουμε: Να μην παρασυρόμαστε σε υπερβολές, γιατί ενδεχομένως άθελά μας να αραιώσουμε τα φρύδια και οι τρίχες να μην ξαναβγούν. Γι’ αυτό τις βγάζουμε πολύ προσεκτικά, τσεκάροντας συνεχώς τη συμμετρία τους.

Κλωστή

Μια άλλη εναλλακτική για τον σχηματισμό των φρυδιών είναι η κλωστή, μια τεχνική που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Η κλωστή αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα και το αποτέλεσμα κρατάει για περίπου 3-4 εβδομάδες. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και του κεριού, όταν ξαναβγαίνουν είναι πιο μαλακές. Δεν ερεθίζει το δέρμα ακόμα και όταν αυτό είναι ευαίσθητο.

Τι να προσέξουμε: Επειδή οι τρίχες αφαιρούνται μία-μία, είναι μια μέθοδος εξίσου χρονοβόρα με το τσιμπιδάκι και έχει παρόμοια αίσθηση με αυτό.

Επιπρόσθετες τεχνικές

Βαφή φρυδιών

Για τα φρύδια που είναι άτονα ή ανοιχτόχρωμα, εκείνα που έχουν αποχρωματιστεί λόγω ηλικίας ή που απλά θέλουμε να τονίσουμε το χρώμα τους, ο σχηματισμός συνδυάζεται με βαφή φρυδιών. Η βαφή εξασφαλίζει σταθερό και ζωντανό χρωματισμό καλύπτοντας πλήρως τις λευκές τρίχες έως και 6 εβδομάδες, ενώ αφήνει ελαφριά σκίαση στο δέρμα για 6-8 ημέρες. Ιδανικά θέλουμε η σύνθεσή της να είναι πλούσια σε έλαια φυτικής προέλευσης και να περιποιείται την τρίχα και φυσικά να μην περιέχει αμμωνία.

Brow Lamination

Το Brow Lamination αποτελεί την τελευταία τάση που προσφέρει «γεμάτα» καλοσχηματισμένα φρύδια και φυσικό αποτέλεσμα, εναρμονισμένο με τα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου. Πρόκειται για μη επεμβατική μέθοδο με αποτέλεσμα που διαρκεί περίπου έναν μήνα και επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών λοσιόν που προορίζονται αποκλειστικά για αυτή την υπηρεσία. Η συγκεκριμένη τεχνική αναδομεί την τρίχα, την ανορθώνει και λειαίνει τα φρύδια κάνοντάς τα να φαίνονται πιο πυκνά και εντυπωσιακά. Είναι ιδανική για εκείνα που είναι απείθαρχα, άγρια και ατίθασα, ενώ γεμίζει διακριτικά τα κενά σημεία σε εκείνα που είναι λεπτά και ακανόνιστα. Η πλήρης υπηρεσία περιλαμβάνει βαφή, σχηματισμό φρυδιών και «κλείδωμα» των φρυδιών με θεραπεία που βάσει ερευνών επιτυγχάνει πάχυνση της τρίχας κατά 24% από την τρίτη εφαρμογή.

Μακιγιάζ φρυδιών

Ακόμα και με εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών, σε κάποιες περιπτώσεις τα φρύδια χρειάζονται ακόμα περισσότερο τονισμό. Αυτό συμβαίνει όταν: α) είναι από φυσικού τους αραιά και λεπτά ή β) έχουμε κάνει εμείς λάθη και υπερβολές όταν π.χ. παλαιότερα η μόδα πρόσταζε λεπτό σχήμα. Αν ανήκουμε σε αυτές τις κατηγορίες, υπάρχει τρόπος, μη επεμβατικός, για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Με υπομονή και μεθοδικότητα, τα φρύδια με κενά και αραιά σημεία επανέρχονται σε ένα πιο φαρδύ και αρμονικό σχήμα, επισημαίνουν οι ειδικοί. Επιπλέον, με τη βοήθεια του μακιγιάζ τα φρύδια μας μπορούν να δείχνουν πάντα φυσικά και αψεγάδιαστα. Τα 3 βασικά προϊόντα που χρειαζόμαστε είναι ένα σταθερό μηχανικό μολύβι φρυδιών, η διάφανη μάσκαρα και το concealer, τα οποία διορθώνουν με επιτυχία πιθανές ατέλειες.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Ελπίδα Ροδινού, brow expert.