Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Άνω Βαρυμπόμπη βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Τρίτης. Η πυρκαγιά είναι στον δήμο Αχαρνών.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε αμέσως προειδοποίηση 112 για τους κατοίκους, να κλείσουν παράθυρα και καμινάδες και να είναι σε διαρκή επιφυλακή, ενώ υπάρχουν και αρκετές διακοπές ρεύματος στην περιοχή.

Επίσης ακούγονταν εκρήξεις, πιθανότατα από μετασχηματιστές υψηλής τάσης ενώ έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Οι οδηγοί δεν μπορούν να προχωρήσουν προς Λαμία στο ύψος της Λυκόβρυσης ενώ κλειστή είναι και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Πειραιά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια, ενώ εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για τον Άγιο Στέφανο. 

Συναγερμός έχει σημάνει για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η μεγάλη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκκένωση των συγκεκριμένων παραγωγικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα μείνει μόνο το προσωπικό, που είναι επιφορτισμένο με την πυρασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων σε εργοστάσια που υπέστησαν black out λόγω της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες μοναχών, οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε μοναστήρι της περιοχής. 

Εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος). 

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια περιοχή με παρθένο δάσος, μακριά από κατοικίες. Οι πυροσβέστες τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι που βοηθά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή σπεύδουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στην περιοχή επιχειρεί και το ρωσικό BERIEV-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Την επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.