Χρησιμοποιείστε ιδανικά φρέσκα βατόμουρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα, κάτι που θα σας δώσει τη δυνατότητα να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο παγωτό για τους αγαπημένους σας όλο το χρόνο!

Ένα γλυκό, κρεμώδες και δροσερό επιδόρπιο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και θα σας το ζητάει ξανά και ξανά, γεμίζοντάς σας υπερηφάνεια.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Κατάψυξη: 2 ώρες

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 2 ώρες 35 λεπτά

Υλικά

2 λίτρα φρέσκα βατόμουρα

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλιτζάνια συμπυκνωμένο γάλα

5 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα βατόμουρα μαζί με το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια πιέστε ό,τι έχει μείνει από τα μούρα για να πάρετε όσο περισσότερο χυμό γίνεται από αυτά και αφαιρέστε τα, κρατώντας το ζουμί στην άκρη.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά την συμπυκνωμένο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατόπιν, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγού έως ότου δημιουργήσουν ένα παχύρευστο και ομοιογενές μίγμα. Αυξήστε σταδιακά τη θερμοκρασία, προσθέτοντας αργά τη κρέμα γάλακτος, και ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Στη συνέχεια ξαναβάλτε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το μίγμα γίνει παχύρευστο σαν κρέμα. Στραγγίστε τυχόν κομματάκια, εφόσον είναι απαραίτητο.
  • Ανακατέψτε την κρέμα και το ζουμί βατόμουρου και στη συνέχεια αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Κατόπιν, βάλτε το για 2 ώρες στην κατάψυξη.

Καλή απόλαυση!