Μπορεί το λέιζερ να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, ωστόσο το ξύρισμα αποτελεί την πιο κλασική μέθοδο αποτρίχωσης των ποδιών, αφού είναι ανώδυνο, οικονομικό και γρήγορο.

Ακόμη όμως κι αν πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθούμε εδώ και χρόνια, υπάρχουν μερικά μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τέλειο αποτέλεσμα στο ξύρισμα.

6 συμβουλές για τέλειο ξύρισμα στα πόδια

1. Αφήνουμε το ξύρισμα για το τέλος

Μπορεί να αντιμετωπίζουμε το ξύρισμα ως αγγαρεία και να θέλουμε να ξεμπερδεύουμε, αλλά αυτή δεν είναι μια σωστή στρατηγική. Το σωστό είναι να αφήνουμε το ξύρισμα τελευταίο, έτσι ώστε οι τρίχες να έχουν μαλακώσει από την υγρασία και τη θερμότητα και οι πόροι μας να έχουν ανοίξει από τους ατμούς. Έτσι, θα πετύχουμε ένα βαθύ ξύρισμα.

2. Κάνουμε απολέπιση

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι το ξύρισμα τους προσφέρει την απολέπιση που χρειάζονται, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι τρίχες να αφαιρούνται ευκολότερα και να αποφεύγεται το τσούξιμο κατά το ξύρισμα.

3. Χρησιμοποιούμε το σωστό προϊόν

Ο αφρός από το σαπούνι ή το καθαριστικό μας γαλάκτωμα δεν προορίζονται για το ξύρισμα. Επιλέγουμε ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος ή… δανειζόμαστε αυτόν του συντρόφου μας.

Smart tip: Αν δεν έχουμε διαθέσιμο αφρό ξυρίσματος, μπορούμε να εφαρμόσουμε το conditioner για τα μαλλιά μας.

4. Επιλέγουμε ξυραφάκι με λίγες λεπίδες

Μπορεί ένα ξυραφάκι με 4-5 λεπίδες να προσφέρει βαθύ ξύρισμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβες και κοψίματα στην επιδερμίδα μας. Ένα ξυραφάκι με δύο λεπίδες είναι αρκετό.

5. Δεν αφήνουμε το ξυραφάκι στο ντους

Διατηρώντας το ξυραφάκι μας στο υγρό περιβάλλον της ντουζιέρας, αυξάνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης σκουριάς, καθώς και κάποιας βακτηριακής ή μυκητιασικής λοίμωξης. Καλό θα είναι να βρούμε κάποια άλλη θέση για το ξυραφάκι μας.

6. Ενυδατώνουμε το δέρμα μας

Μετά το ξύρισμα απλώνουμε στα πόδια μας ένα λάδι σώματος ή μια συμπυκνωμένη κρέμα σώματος (body butter) για να ενυδατώσουμε και να καταπραΰνουμε το δέρμα.