Ακόμη μία ημέρα σκληρής δοκιμασίας για τους κατοίκους στην Εύβοια. Παρά την τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τα πύρινα μέτωπα αναζωπυρώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να εκκενώνονται κοινότητες και να παραδίδονται στις φλόγες κατοικίες, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δάσους.

«Αν δεν ανακοπεί το πύρινο μέτωπο, η φωτιά θα φτάσει στη Χαλκίδα». Αυτή είναι η ανατριχιαστική φράση του δημάρχου Μνατουδίου κ. Γιώργου Τσαπουρνιώτη, ο οποίος περιέγραψε με δραματικούς τόνους τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Μαντουδίου.

«Δεν υπάρχει χωριό που να μην έχει καεί στο δήμο μας. Πάνω από 400.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Φωνάζω εδώ και πέντε μέρες, απευθύνω συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια και τα επίγεια μέσα που έχουν έρθει για βοήθεια δεν επαρκούν, ούτε φυσικά τα εναέρια» είπε στον Real fm ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς ακόμα και σε σημεία του δάσους που έχουν καεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το μέτωπο στα Βασιλικά.

Οι τοπικοί φορείς απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια, με τις Αρχές να στέλνουν ήδη επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: