Συγκίνηση προκαλεί η κινητοποίηση του κόσμου για να προσφέρει βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών που έχουν καταστραφεί από την πύρινη λαίλαπα. Από την πρώτη στιγμή συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό που διανέμεται στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία και τη Λακωνία.

Ανάμεσα σε όσους θεώρησαν χρέος τους να βοηθήσουν ήταν και η Κατερίνα Ζαρίφη.

Η παρουσιάστρια από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έδωσε αγώνα προσφοράς και εθελοντισμού και δεν αρκέστηκε σε shares στο Instagram. Μετά το τέλος της φωτιάς στην Αττική και της προσφοράς εδώ, με μια ομάδα φίλων ταξίδεψε με βάρκα μέσα στη νύχτα μέχρι την Εύβοια που συνεχίζει να καίγεται για να αφήσει προϊόντα πρώτης ανάγκης σε όσους τα χρειάζονται.

Από τις αναρτήσεις της βλέπουμε ότι βρέθηκε σε μία βάρκα για το νησί μαζί με τον Γιώργο Κατσινόπουλο, τον Κώστα Αναγνωστόπουλο και την Ιλένια Williams. Νωρίτερα είχαν καταφέρει νωρίτερα να σώσουν τα ζώα που είχαν εγκλωβιστεί σε ξενώνα φιλοξενίας στη Βαρυμπόμπη αλλά και τα ζώα που είχαν παραμείνει στο καταφύγιο της Κατρίνας Τσάνταλη, το οποίο κάηκε. Όπως εξήγησαν οι ίδιοι οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί ακόμα και μέσα στη θάλασσα που δεν μπορούσαν να ανασάνουν χωρίς μάσκα. Τελικά έφτασαν και άφησαν βοήθεια στην περιοχή των Ελληνικών.

Θυμίζουμε ότι η Κατερίνα Ζαρίφη, είχε δημοσιεύσει και ένα συγκινητικό βίντεο από τη μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά και είχε γράψει:

«Βλέπουν την κόλαση και φωνάζουν «Μια χαρά είμαστε. Περνάς.»

Μόνο αυτοί.

Οι πυροσβέστες.
Και όσοι μέχρι τώρα καίγονται για όλα αυτά που εμείς θρηνούμε από την δροσιά του σπιτιού μας.
Όχι γιατί κάποιοι δεν θέλουμε να το κάνουμε.
Αλλά γιατί προς το παρόν είμαστε ανήμποροι να το κάνουμε.
Όμως αύριο?
Θα κάνεις κάτι να βοηθήσεις Κατερίνα?
(πρώτα ρωτάω τον καθρέφτη μου για να ξέρω αν δεν κάνω κάτι ποιον θα φτύσω.) ».

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: