Μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά πάνω από 2.000, είναι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.628 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Σημειώνεται ότι κάθε Δευτέρα ανακοινώνεται μειωμένος αριθμός κρουσμάτων, αφού πρόκειται για τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν την Κυριακή, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική έχει πολύ λιγότερα από τα μισά κρούσματα του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 642 μολύνσεις. Έντονη ανησυχία, ωστόσο, προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 255.

Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να «δίνει» 104 κρούσματα, τα Χανιά 50 και το Ρέθυμνο 44.

Ακόμα, 118 κρούσματα καταγράφει η Αχαΐα, 94 η Μεσσηνία, 92 η Καβάλα, 68 η Ρόδος και 50 η Λάρισα.

Τέλος, 57 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά: