Κορωνοϊός – Έκκληση Μαγιορκίνη στους νέους να κάνουν το εμβόλιο

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας τόνισε ότι έχουμε ένα με ενάμισι μήνα για να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας, ζητώντας από τους νεότερους σε ηλικία να κλείσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο σήμερα.

Κορωνοϊός - Έκκληση Μαγιορκίνη στους νέους να κάνουν το εμβόλιο

Όπως είπε, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει σε σταθερά επίπεδα, όμως αυξάνεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Επίσης, και οι θάνατοι κατέγραψαν αύξηση 54%. «Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1», υπογράμμισε.

Η μετάδοση του ιού από το Φθινόπωρο θα αυξηθεί σημαντικά

Στη συνέχεια ο καθηγητής χτύπησε «καμπανάκι» για τους επόμενους μήνες τονίζοντας πως η πτώση της θερμοκρασίας θα αυξήσει τη μεταδοτικότητα του ιού. «Καθώς η θερμοκρασία θα μειώνεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου και προς τα μέσα Οκτωβρίου, θα περνάμε περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους και αναμένεται πως η μετάδοση του ιού εκείνη την περίοδο θα αυξηθεί σημαντικά. Έχουμε ένα με ενάμισι μήνα για να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την αναμενόμενη αύξηση της μεταδοτικότητας ενόψει του χειμώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν καθώς είναι αυτοί που μεταδίδουν τη νόσου χωρίς να το θέλουν. «Θα κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά στους νέους: να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σήμερα. Οι νέοι είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, να είναι δραστήριο, και έτσι, χωρίς να το θέλουν, αποτελούν το επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας. Και το τονίζω: χωρίς να το θέλουν. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 ετών μεταδίδει τη νόσο σε δύο με τρεις φορές περισσότερα άτομα σε σχέση με τις άλλες ηλικίες. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης, χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό», κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.