Τα παιδιά που επενδύουν και αφιερώνουν χρόνο στην αυτοβελτίωση από νεαρή ακόμα ηλικία, αναμένεται να απολαύσουν πολλά πλεονεκτήματα μεγαλώνοντας. Αλλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε πώς ακριβώς θα διδάξουμε στα παιδιά την αυτοβελτίωση.

Ευτυχώς, αυτές οι στρατηγικές μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε παιδιά με αυτοπεποίθηση που αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους, ώστε να γίνουν η καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.

Αυτοβελτίωση και αυτοαποδοχή σε ισορροπία

Είναι σημαντικό να μάθετε στα παιδιά σας ότι μπορούν να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι, ενώ παράλληλα προσπαθούν να γίνουν καλύτερα. Δεν θέλετε να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους μέχρι να χάσουν 10 κιλά ή μέχρι να αριστεύσουν σε κάθε τους μάθημα.

Βοηθήστε το παιδί σας να εντοπίσει τις δυνάμεις του

Ρωτήστε το τι είναι αυτό που του αρέσει στον εαυτό του. Βεβαιωθείτε ότι εντοπίζουν ιδιότητες που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά τους και όχι μόνο την εξωτερική τους εμφάνιση. Ενώ είναι υγιές για ένα παιδί να πιστεύει ότι είναι όμορφο, οι απόψεις των παιδιών για τον εαυτό τους πρέπει να εκτείνονται πέρα ​​από την εμφάνισή τους.

Βρείτε μαζί τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης

Είτε θέλουν να γίνουν καλύτεροι παίκτες στο μπάσκετ είτε θα ήθελαν να είναι πιο φιλικοί με τα παιδιά που δέχονται εκφοβισμό, προσδιορίστε συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν για να εργαστούν σε αυτούς τους τομείς, που θέλουν να βελτιώσουν. Ίσως χρειαστεί να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει και κάποια αυτογνωσία.

Για παράδειγμα, αν επιμένουν ότι είναι το πιο έξυπνο παιδί σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπενθυμίστε τους με όμορφο και ήπιο τρόπο ότι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης.