Μπορεί να πήραμε τις κατάλληλες προφυλάξεις και να φροντίσαμε σωστά τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια των διακοπών, όμως δύσκολα θα αποφύγουμε τις φθορές. Ιδίως αν τα έχουμε ταλαιπωρήσει, για παράδειγμα αν τα διατηρούμε βαμμένα εδώ και πολλά χρόνια ή αν χρησιμοποιούμε συχνά θερμαινόμενα εργαλεία στάιλινγκ.

Η ταλαιπωρία τους είναι τέτοια που ενδεχομένως δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.  Τα 4 βασικότερα σημάδια τους είναι τα εξής:

-Το χρώμα τους είναι ξεθωριασμένο

-Οι άκρες έχουν ψαλίδα

-Η υφή τους είναι τραχιά και παρουσιάζουν κόμπους

– Το φριζάρισμα είναι πιο έντονο

Για να επαναφέρουμε την τρίχα στην προηγούμενη ή και σε καλύτερη ακόμα κατάσταση, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα επανόρθωσης μαζί με εξειδικευμένες συνθέσεις που δυναμώνουν την τρίχα.

Η διαδικασία επανόρθωσης

Ακολουθούμε σε κάθε λούσιμο τη φροντίδα που αποτελείται από σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα κι επιλέγουμε εξειδικευμένες συνθέσεις που δυναμώνουν την τρίχα. Συστατικά όπως βιοτίνη, Βιταμίνη Β5 και αργινίνη επαναφέρουν την υγεία, την ελαστικότητα και τη λάμψη των μαλλιών. Παράλληλα μειώνουν αισθητά τους κόμπους και το σπάσιμο.

Βήμα #1

Χρησιμοποιούμε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό.

Η εξειδικευμένη σύνθεσή του απομακρύνει σε βάθος από το τριχωτό και τα μαλλιά τη σκόνη, το σμήγμα και τα υπολείμματα του αντηλιακού και των προϊόντων στάιλινγκ που χρησιμοποιούσαμε όλο το διάστημα του καλοκαιριού.

Extra tip: Το συστήνουμε για μερικά λουσίματα και όχι για συνεχή χρήση. Η καθαριστική του δύναμη είναι τόσο ισχυρή που αφαιρεί ακόμα και τις χρωστικές της βαφής.

Βήμα #2

Απλώνουμε μία μάσκα επανόρθωσης και αναδόμησης με αμινοξέα και βιταμίνες.

Αφού ξεπλύνουμε καλά το σαμπουάν, στραγγίζουμε ελαφρώς τα μαλλιά με μία πετσέτα και απλώνουμε με ένα πινέλο τη μάσκα από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες.  Την αφήνουμε να δράσει όση ώρα κάνουμε ντους.

Βήμα #3

Αφού απομακρύνουμε τη μάσκα και ξεπλύνουμε με νερό, στραγγίζουμε τα μαλλιά με μία πετσέτα, έτσι ώστε να απομακρύνουν την περιττή ποσότητα υγρασίας.

Επειτα απλώνουμε  ένα conditioner, το οποίο θα σφραγίσει την επιφάνεια της τρίχας και θα κλείσει στο εσωτερικό της τις θρεπτικές ουσίες της μάσκας. Ετσι θα γίνει λεία και το ξεμπέρδεμα πιο εύκολο.

Βήμα #4

Καθημερινά, ανάμεσα στα λουσίματα, χρησιμοποιούμε ένα leave in conditioner με βιταμίνες και έλαια όπως καστορέλαιο και αμυγδαλέλαιο.

Η σύνθεση θα διατηρεί απαλά τα μαλλιά, χωρίς να μπερδεύονται. Επιπλέον θα τα προστατεύει από την ψαλίδα.