Ρίζες

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Scarlett Johansson γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1984 στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι κόρη αρχιτέκτονα με καταγωγή από τη Δανία ενώ η μητέρα της είναι Νεοϋορκέζα και έχει εργαστεί ως παραγωγός.

Προέρχεται από εβραϊκή οικογένεια με ρίζες από την Πολωνία και τη Ρωσία.

Εχει μία μεγαλύτερη αδελφή, τη Vanessa, επίσης ηθοποιό, έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Adrian, αλλά και έναν δίδυμο, τον Hunter. Οι γονείς της χώρισαν στα 13 της χρόνια. Εκτοτε ήταν ιδιαίτερα δεμένη με τη γιαγιά της, που ήταν λογίστρια και δασκάλα, ενώ έχει δηλώσει πως αποτελεί την καλύτερή της φίλη.

Τα πρώτα βήματα

Μεγάλωσε στο Μανχάταν και φιλοδοξούσε από νεαρή ακόμα ηλικία να γίνει ηθοποιός.

Συνήθιζε να τραγουδά και να χορεύει στην οικογένειά της. Στα οκτώ της χρόνια κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι. Κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κωμωδία φαντασίας North (1994) και κερδίζει κοινό και κριτικούς στις ακόλουθες ταινίες: «Manny & Lo» (1996), «The Horse Whisperer» (1998) και «Ghost World» (2001).

Εμπνευσή της ήταν η εμβληματική, πολυ-ταλαντούχα παράσταση της Judy Garland στο «Meet Me in St. Louis». Ηταν τόσο αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της, που συνήθιζε ως παιδί να κλαίει ενώ κοιτούσε τον καθρέφτη για να εξασκήσει μόνη της τις υποκριτικές της ικανότητες.

Παρά την αφοσίωσή της, η Scarlett Johansson δέχθηκε και την απόρριψη. Οταν ήταν επτά ετών απογοητεύτηκε όταν ανακάλυψε ότι πράκτορας ταλέντων εξασφάλισε συμβόλαιο με ένα πρακτορείο για τον αδελφό της αλλά όχι για εκείνη. Ομως, δεν τα παράτησε.

Πολυβραβευμένη

Αποτέλεσε την υψηλότερα αμειβόμενη ηθοποιό παγκοσμίως για το 2018 και το 2019 και έχει μπει πολλές φορές στη λίστα Forbes Celebrity 100.

Οι ταινίες της έχουν αποφέρει κέρδη που ξεπερνούν τα 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει κερδίσει διάφορα βραβεία, όπως ένα βραβείο Tony και ένα βραβείο BAFTA, αλλά είχε και υποψηφιότητες για δύο Academy Awards και πέντε βραβεία Golden Globe.

True Romance

Η ηθοποιός είχε σχέσεις με διάφορους celebrities τα τελευταία χρόνια. Ηταν σε σχέση με τον Josh Hartnett από το 2005 έως το 2007, ένας από τους πρώην της είναι ο Jared Leto και κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ήταν παντρεμένη με τον Ryan Reynolds το 2008.

Αυτός ο γάμος τελικά δεν κράτησε και χώρισαν το 2011. Εχει ένα παιδί από τον Romain Dauriac, με τον οποίο παντρεύτηκε και χώρισε το 2017, ενώ όπως αποκάλυψε η ίδια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας παντρεύτηκε τον Colin Jost.