Όλες ξέραμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να καμουφλάρουμε τους μαύρους κύκλους είναι η διόρθωση του χρώματος της περιοχής. Γι’ αυτό χρησιμοποιούσαμε έναν κορέκτορα με χρώμα που εξουδετερώνει τις σκιές. Ωστόσο, πλέον οι περισσότεροι διάσημοι make up artists προτιμούν τη σούπερ ελαφριά κάλυψη κάτω από τα μάτια χρησιμοποιώντας highlighters που αντανακλούν το φως. Παρ’ όλα αυτά σε περιπτώσεις πολύ έντονων μαύρων κύκλων συστήνουν κονσίλερ σε κίτρινες αποχρώσεις ή σε πορτοκαλί, αν οι κύκλοι έχουν μπλε υποτόνους.

Τι να προσέξουμε:

Το ιδανικό προϊόν για την περιοχή των ματιών είναι ένα ελαφρύ κρεμώδες κονσίλερ που έχει λαμπερό και ελαφρώς πουδρένιο φινίρισμα – ανάλογο με εκείνο μιας κρέμας λάμψης. Θέλουμε να είναι αρκετά κρεμώδες για να «γλιστράει» πάνω από τις λεπτές γραμμές και να απλώνεται εύκολα χωρίς τρίψιμο. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να έχει διάρκεια. Αν είναι πολύ στεγνό ή παχύ θα εισχωρήσει στις λεπτές γραμμές και το πόδι της χήνας και θα τα τονίσει αντί να τα σβήσει.

Blend, blend, blend

Πολλοί ειδικοί χρησιμοποιούν τα δάχτυλα για να «ζεστάνουν» το προϊόν και στη συνέχεια το απλώνουν ταμποναριστά στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Στη συνέχεια, ξαναδουλεύουν το αποτέλεσμα με ένα ανάλαφρο πινέλο ή ένα μίνι σφουγγαράκι (τύπου Beautyblender) για να δημιουργήσει το οπτικό εφέ της αψεγάδιαστης, ομοιόμορφης και φωτεινής όψης. Σε περίπτωση που παραμένει κονσίλερ στις πτυχώσεις του δέρματος, κάνουμε ξανά blending με νωπό σφουγγαράκι.

Πούδρα λάμψης

Αφού κάνουμε την παραπάνω διαδικασία περνάμε μια ανάλαφρη πούδρα λάμψης με ένα μεγάλο πινέλο. Θα σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα εμποδίζοντας το κονσίλερ να αλλοιωθεί και επίσης θα κάνει την περιοχή πιο φωτεινή χάρη στους φωτο-ανακλαστήρες (σωματίδια που αντανακλούν το φως).