Από τις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς. Ο εμβολιασμός με την ενισχυτική δόση, όπως αναφέρθηκε θα είναι προαιρετικός και θα γίνεται εφόσον έχουν περάσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης ξεκινά στην Ελλάδα χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα έγκριση από τον ΕΜΑ, παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενη ενημέρωση είχε αναφερθεί ότι η χώρα μας θα περίμενε να δοθεί το «πράσινο» φως από τον ευρωπαϊκό οργανισμό.

Γιατί προχωράει ο εμβολιασμός με τρίτη δόση

Τόσο η κ. Θεοδωρίδου, όσο και ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσαν ότι η έγκριση αυτή αναμένεται σύντομα, και ανέφεραν ότι χορήγηση τρίτης δόσης έχουν ξεκινήσει και άλλες χώρες στους άνω των 60 ετών.

Η κ. Θεοδωρίδου, ανέφερε ακόμα πως φυσικά ενδιαφερόμαστε για την έγκριση του ΕΜΑ, αρκεί αυτή να έρθει γρήγορα προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι που εάν εμβολιαστούν είτε δεν θα νοσήσουν είτε δεν θα νοσήσουν σοβαρά.

Τέλος ανέφερε πως η λίστα για την τρίτη δόση θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, βάσει των ατόμων που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους.