Οι nude ανάλαφρες συνθέσεις μέικ απ και τα highlighters είναι οι ασφαλέστερες επιλογές για το ιδανικό λαμπερό λουκ μακιγιάζ, το οποίο μοιάζει απόλυτα φυσικό και ανεπιτήδευτο. Και αν μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποκτήσει ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμούμε ίσως κάνουμε ένα από τα δυο (και τα δυο) σφάλματα. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

#Αποφεύγουμε την προετοιμασία της επιδερμίδας

Οσο άψογα και αν εφαρμόσουμε το μέικ απ μας, δεν μπορεί να καλύψει τα σημάδια της απεριποίητης ή διψασμένης επιδερμίδας. Για παράδειγμα αν είναι ξηρή, το μέικ απ δε στρώνει ομοιόμορφα και συσσωρεύεται στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες τονίζοντας τις ακόμα περισσότερο.

Τι πρέπει να θυμόμαστε:

Οσο πιο καθαρή και ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο καλά το μέικ απ ενσωματώνεται σε αυτήν. Ετσι το αποτέλεσμα φαίνεται φυσικό και αψεγάδιαστο. Γι’ αυτό οι επαγγελματίες μακιγιέρ μας συμβουλεύουν να απλώνουμε πριν από το μακιγιάζ μία σύνθεση ενυδατική –την κρέμα μας ή ένα primer ή ένα booster- που χαρίσει λάμψη.

# Ξεχνάμε τον κανόνα «less is more»

Για ένα φυσικό, υγιές και λαμπερό λουκ, αποφεύγουμε τις πολλές και βαριές συνθέσεις. Ετσι δε «φορτώνουμε» την επιδερμίδα μας με τόνους μέικ απ και κονσίλερ, πράγμα που προσθέτει χρόνια.

# Εφαρμόζουμε λάθος το μέικ απ

Ενώ η επιδερμίδα είναι ακόμα νωπή από την ενυδατική ή το booster, βάζουμε τη βάση μας. Πολλοί μακιγιέρ χρησιμοποιούν πινέλο ή ένα νωπό σφουγγαράκι για την εφαρμογή του μέικ απ, για ομοιόμορφο, λεπτό φινίρισμα. Ωστόσο, άλλοι προτείνουν τα δάχτυλα, γιατί η σύνθεση ζεσταίνεται με τη θερμοκρασία των χεριών μας και απλώνεται καλύτερα. Η επιλογή είναι καθαρά προσωπικό θέμα, ανάλογα με ό,τι μας βολεύει.

Extra tip: Είναι σημαντικό να κάνουμε το μακιγιάζ κάπου που έχει φυσικό φως. Κι αυτό για να μπορούμε να το απλώνουμε σωστά, ομοιόμορφα και να βλέπουμε τις πραγματικές αποχρώσεις των προϊόντων.