Στα σταθερά για την εποχή πλαίσια, δηλαδή πάνω από 2.000, κινούνται και σήμερα, Παρασκευή, τα κρούσματα κοροναϊού. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.636 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Βέβαια, για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 448 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 394.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη βαδίζει σε σταθερά ανοδική πορεία με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί να τεθεί σε καθεστώς μίνι lockdown, μαζί με τη Λάρισα, τη Χαλκιδική και το Κιλκίς.

Αρκετά κρούσματα για ακόμα μια μέρα «δίνει» η Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο καταγράφει 49 κρούσματα, τα Χανιά 21 και το Ρέθυμνο 12.

Ακόμα, 192 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 80 η Αχαΐα, 77 η Ξάνθη, 72 η Δράμα, 68 η Πιερία και 64 η Καρδίτσα.

Τέλος, 144 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά:

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: