Η χημική απολέπιση ή αλλιώς το χημικό πίλινγκ πραγματοποιείται με οξέα φρούτων κι έχει θεαματικά αποτελέσματα: Βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, μειώνει τις λεπτές γραμμές και βοηθά στην καλύτερη ενυδάτωση. Και όχι μόνο. Η λίστα με τα οφέλη του είναι μεγάλη, συμπεριλαμβάνοντας την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων, την πρόληψη και θεραπεία κατά της ακμής, τη μείωση των πανάδων, καθώς και τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου για την ελάττωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα το εφαρμόσουμε.

Τα πίλινγκς είναι διαλύματα υγρών οξέων (είτε ΑΗΑ είτε ΒΗΑ) που διασπούν τους δεσμούς των κυττάρων και απομακρύνουν την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας. Ωστόσο δεν έχουν όλα την ίδια δραστικότητα, καθώς εκείνα που γίνονται στον ειδικό είναι πολύ πιο ισχυρά με άμεσα αποτελέσματα. Αντίθετα, τα σκευάσματα που προορίζονται για ιδιωτική χρήση περιλαμβάνουν χαμηλό ποσοστό οξέων για ασφάλεια. Πράγμα που σημαίνει ότι η όψη μας βελτιώνεται σταδιακά, μέρα με τη μέρα.

Πότε μπορώ να κάνω πίλινγκ;

Καλό είναι να αποφεύγουμε τη διαδικασία τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου έχει έντονη ηλιοφάνεια, για να μην προκληθούν πανάδες και δυσχρωμίες. Αντιθέτως η περίοδος του φθινόπωρου και του χειμώνα θεωρούνται το ιδανικό διάστημα για πίλινγκ, είτε στο σπίτι είτε στον ειδικό.

Πίλινγκ: Η ασφαλής διαδικασία

-Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες του σκευάσματος που έχουμε επιλέξει.

-Συνήθως προτείνεται η χρήση του μία φορά την εβδομάδα.

– Μετά τον βραδινό καθαρισμό του προσώπου, εφαρμόζουμε το διάλυμα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών.

-Περιμένουμε όση ώρα υποδεικνύουν οι οδηγίες του προκειμένου να δράσει.

-Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ρουτίνα μας, και απλώνουμε έναν ορό και / ή την κρέμα νύχτας. Προσέχουμε έτσι ώστε να μην περιέχουν ρετινόλη και βιταμίνη C, γιατί είναι συστατικά ασύμβατα με τα οξέα που μόλις χρησιμοποιήσαμε και προκαλούν ερεθισμούς.

-Επειδή τα οξέα φρούτων κάνουν το δέρμα φωτοευαίσθητο, η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη, καθημερινά.

– Τα αποτελέσματα θα μας εντυπωσιάσουν. Μέρα με τη μέρα η επιδερμίδα θα γίνεται πιο όμορφη, λεία, ομοιόμορφη και λαμπερή, σαν να έχουμε εφαρμόσει μέικ απ.

Προσοχή: Αν έχουμε υπερβολικά ευαίσθητο τύπο επιδερμίδας, καλό είναι να αποφύγουμε το χημικό πίλινγκ στο σπίτι. Η πιο σωστή λύση είναι να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο, προκειμένου να μας υποδείξει τη βέλτιστη αγωγή για τις ανάγκες μας.