Κάτω από 2.000 είναι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων, συγκεκριμένα με 224 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 195 και η Λάρισα με 80 κρούσματα.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.  

Σημειώνεται ότι τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όσον αφορά την πανδημία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η Θεσσαλονίκη έχει τεθεί από το πρωί της Παρασκευής σε καθεστώς μίνι lockdown. Μαζί της στο «κόκκινο» μπήκαν η Λάρισα, η Χαλκιδική και το Κιλκίς, ενώ παραμένουν σε αυτό Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα.