Το φριζάρισμα είναι ένα φαινόμενο που κατά καιρούς μας ταλαιπωρεί όλους. Πρόκειται κυρίως για χαρακτηριστικό των αφυδατωμένων μαλλιών που παρατηρείται όλο τον χρόνο, ωστόσο εντείνεται κυρίως το φθινόπωρο και τον χειμώνα, εξαιτίας της έντονης υγρασίας. Αν μάλιστα έχουμε σγουρά ή σπαστά μαλλιά που ισιώνουμε με το πιστολάκι, το φριζάρισμα γίνεται ακόμα πιο έντονο, μειώνοντας τη διάρκεια στο χτένισμά μας.

Μία φυσική μάσκα (και ένα bonus tip) θα μας δώσει τη λύση και θα κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πάντα όμορφα και λεία.

DIY Μάσκα κατά του φριζαρίσματος

Τι θα χρειαστούμε:

-1 κρόκο αυγού

-1 κ.σ. ελαιόλαδο (αν τα μαλλιά μας είναι πιο μακριά από τους ώμους, βάζουμε 2 κ.σ.)

– μισό ώριμο αβοκάντο πολτοποιημένο στο μπλέντερ

-2 κ.σ. μηλόξιδο

Τι κάνουμε:

Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και προσθέτουμε 3/4 της κούπας του τσαγιού ζεστό νερό και το αβοκάντο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Η μάσκα μας είναι έτοιμη.

Βρέχουμε τα μαλλιά μας και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα αποφεύγοντας τις ρίζες. Φοράμε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήνουμε το μείγμα να δράσει τουλάχιστον 20΄.

Λουζόμαστε κανονικά και στο τελευταίο χέρι ρίχνουμε στα μαλλιά μας μηλόξιδο. Το ξίδι θα εξουδετερώσει τη μυρωδιά του αυγού και θα χαρίσει έξτρα λάμψη στην τρίχα. Τέλος, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Extra tip κατά του φριζαρίσματος:

Κάθε πρωϊ απλώνουμε στα μαλλιά μερικές σταγόνες έλαιο χοχόμπα, από τη μέση ως τις άκρες τους. Η λάμψη και η εμφάνισή τους θα βελτιωθεί σημαντικά, οι ατίθασες τρίχες θα πειθαρχούν ενώ ο στατικός ηλεκτρισμός θα εξαφανιστεί.  Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο καταπολεμάμε την εμφάνιση της ψαλίδας.

Το βράδυ, μία μέρα πριν λουστούμε

Απλώνουμε μερικές σταγόνες από το λαδάκι στα μαλλιά, από τη μέση και κάτω, κάνοντας ήπιο μασάζ στις άκρες. Πλέκουμε τα μαλλιά σε μία κοτσίδα που στερεώνουμε στο κεφάλι. Ιδανικά το αφήνουμε να δράσει όλο το βράδυ, γιατί με τη θερμότητα που αναπτύσσεται στο κεφάλι μας, απορροφάται πιο αποτελεσματικά από την τρίχα. Την επόμενη μέρα, αφού λουστούμε, θα διαπιστώσουμε τα μαλλιά μας έχουν γίνει εξαιρετικά  απαλά, λαμπερά και ευκολοχτένιστα.