Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημβρινές ώρες, με την κακοκαιρία «Αθηνά» να φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα και θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» πέρασε σήμερα από τη πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια προκαλώντας νέες καταστροφές και δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε Αχλάδι, Κοτσικιά, Στροφυλιά και Αγία Άννα αφού έντονα ήταν τα πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και οι κατολισθήσεις.

Ωστόσο όπως αναφέρει η ΕΜΥ τις επόμενες ώρες για την περιοχή της Β. Εύβοιας προβλέπονται μόνο τοπικές βροχές χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Η πρόγνωση του καιρού από το MEGA

Η βδομάδα θα κλείσει την Κυριακή με βροχές που θα επηρεάσουν όλη την ηπειρωτική χώρα και το βορειοανατολικό Αιγαίο, δε θα επηρεαστούν με τον ίδιο τρόπο όμως όλες οι περιοχές.

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει τοπικά, με φαινόμενα αρκετά διάσπαρτα. Όμως στη Θεσσαλία το βράδυ θα ενταθούν. Κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες θα σημειώνονται και πάλι στη δυτική Ελλάδα αλλά και στα βόρεια, ειδικότερα σε περιοχές στην κεντροανατολική Μακεδονία και Χαλκιδική. Προς το βράδυ μάλιστα στο Ιόνιο και τα δυτικά, οι καταιγίδες θα είναι εν δυνάμει έντονες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια, 23 στα δυτικά, μέχρι 25 στην Πελοπόννησο και στο νότιο Αιγαίο θα παραμείνουν οι υψηλές τιμές των προηγούμενων ημερών.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 – 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 – 7 μποφόρ, βορειοδυτικοί στα Δωδεκάνησα 4 – 5 μποφόρ και πιο ήπιοι νοτιάδες στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά, η οποία προς το μεσημέρι θα δώσει ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 24 βαθμούς και οι άνεμοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες και δε θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ.

Μέτριας έντασης βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη μέχρι το μεσημέρι και καταιγίδες στη Χαλκιδική. Όμως το βράδυ φαίνεται να εντείνονται σημαντικά οι βροχές και μέσα στην πόλη, με ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 17 και οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 – 5, στα ανοιχτά 6 – 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, οι οποίες όμως γρήγορα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20 βαθμούς στα βόρεια, 23 – 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 30αρια στο νότιο Αιγαίο, τοπικά 31 στη Ρόδο. Οι άνεμοι νότιοι 4 – 6 μποφόρ και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ.