Το να ακολουθούμε κάθε πρωϊ  κατά γράμμα όλους τους κανόνες εφαρμογής ενός επαγγελματικού, αψεγάδιαστου μακιγιάζ είναι μία χρονοβόρα υπόθεση. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα tips ώστε το πρωινό μας λουκ να γίνει πιο γρήγορο και πιο όμορφο από ποτέ. Και ποιο είναι το πρωταρχικό κομμάτι του; Η βάση. Χωρίς μία τέλεια, ομοιόμορφη εφαρμογή του μέικ απ, το υπόλοιπο λουκ δε θα φαίνεται πετυχημένο. Ας δούμε τι κάνουμε και τι αποφεύγουμε, ώστε να έχουμε άψογο αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο.

Μέικ απ: Τι κάνουμε

*Πριν εφαρμόσουμε το μέικ απ, καθαρίζουμε και ενυδατώνουμε καλά το πρόσωπό μας. Έτσι θα το μέικ απ θα ενσωματωθεί σωστά στο δέρμα και θα αποκτήσουμε υγιή όψη.

*Για να το εφαρμόσουμε, βάζουμε μικρή ποσότητα (αν είναι σε υγρή μορφή, 1-2 πιέσεις της αντλίας αρκούν) στο μέτωπο, τη μύτη, τα μάγουλα και το πηγούνι. Στη συνέχεια το απλώνουμε με τα δάχτυλα ή με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι προς το περίγραμμα του προσώπου.

*Αν κάποια σημεία χρειάζονται έξτρα κάλυψη, προσθέτουμε λίγο προϊόν και το απλώνουμε καλά (blending) με ένα ειδικό πινελάκι για make up.

Μέικ απ: Τι αποφεύγουμε

* Το μέικ απ πρέπει να γίνεται ένα με τον τόνο και την απόχρωση της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, μία πιο ανοιχτή απόχρωση αντί να μας φωτίσει, θα δημιουργήσει ένα αφύσικο αποτέλεσμα.

* Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία: Δεν απλώνουμε το μέικ απ μόνο στο πρόσωπο. Φροντίζουμε ώστε  να μην υπάρχουν διχρωμίες σε επί μέρους σημεία, όπως: κάτω από το πηγούνι, στην περιοχή που το κεφάλι ενώνεται με το λαιμό, στους κροτάφους καθώς και στη γραμμή των μαλλιών. Στις πρώτες μας απόπειρες ίσως να χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, ωστόσο στη συνέχεια θα γίνεται μηχανικά.

* Αν πέσει κατά λάθος σκιά ή μολύβι σε ένα σημείο στο ήδη μακιγιαρισμένο πρόσωπό μας, δεν το τρίβουμε γιατί θα γίνει μουντζούρα. Αντίθετα, το καμουφλάρουμε με κονσίλερ. Αν μας έπεσε μάσκαρα, αφαιρούμε πρώτα την περιττή ποσότητα με μία μπατονέτα και έπειτα καλύπτουμε με κονσίλερ.