Όχι απλά είναι η σειρά που σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης αλλά έχει ανεβάσει και τις μετοχές της πλατφόρμας του Netflix στο χρηματιστήριο.

Το Netflix έχει καταγράψει τα μεγαλύτερα ποσοστά όλης της χρονιάς χάρη στη νέα σειρά Squid Game που είναι νούμερο ένα σε 90 χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Η κορεατική σειρά «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» που παρουσιάζει με σκληρό τρόπο μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για το χρήμα.

Οι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι για να ανακαλύψουν με σοκαριστικό τρόπο πως όποιος χάνει, σκοτώνεται.

Τι είναι αυτό που κάνει αυτή τη σειρά να προκαλεί παγκόσμια φρενίτιδα; Είναι η ικανότητα του να πει την ιστορία της ανισότητας στη Νότια Κορέα. Πως ο ραγδαίος εκσυχρονισμός την εξέθεσε στις υπερβολές του καπιταλισμού αφήνοντας εκατομμύρια στο περιθώριο.

Τo Squid Game στις αυλές των σχολείων

Η Νότια Κορέα, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, αναμετράται στα ίσα με το Χόλυγουντ και την παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Mετά την εκτόξευση των BTS και τη βροχή βραβείων στο Χόλυγουντ οι Κορεάτες γίνονται οι απόλυτοι άρχοντες με τη νέα σειρά.

Το «Squid Game» έχει μπει ακόμα και στις αυλές των σχολείων με αποτέλεσμα οι γονείς να ζητούν την απαγόρευση του.

Την ίδια στιγμή οι εγγραφές νέων χρηστών για την εκμάθηση της κορεατικής γλώσσας εκτοξεύθηκαν κατά 40% στη Βρετανία και κατά 70% στις ΗΠΑ.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, το λεξικό της Οξφόρδης (OED) πρόσθεσε 26 νέες λέξεις κορεατικής προέλευσης στην τελευταία του έκδοση.

Το κορεάτικο τσουνάμι σαρώνει τον κόσμο του θεάματος.