Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ζεστάνετε ένα γεύμα ή ένα ρόφημα, μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Αυτά που έχετε είναι ελάχιστα και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του γεύματος ή του ροφήματος στην εσωτερική πιατέλα, το πάτημα μερικών κουμπιών και το λατρεμένο «ντιν».

Όλα τα καλά έρχονται όμως, με ένα κόστος… και σε αυτήν την περίπτωση το σύνηθες είναι να βρίσκετε μερικά κρύα κομμάτια στο κατά τα άλλα καυτό γεύμα σας.

Γιατί υπάρχουν μέρη που είναι παγωμένα όταν χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων;

Το πρόβλημα δεν είναι όμως, στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά στον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε. Ένα viral βίντεο στο TikTok μας δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να τον χρησιμοποιήσετε είναι τοποθετώντας το φαγητό σας ή το ρόφημά σας προς την άκρη του πιάτου.

Με αυτήν την τεχνική συμφωνεί και η Makenzie Bryson Jackson, επιστήμονας στον τομέα των τροφίμων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος για τον οποίο η θέρμανση τροφίμων στην άκρη του πιάτου είναι καλύτερο από τη μέση.

Όπως μας εξηγεί, στην τεχνολογία του φούρνου μικροκυμάτων παρατηρείται ένα φαινόμενο που ονομάζεται «θέρμανση φυγής», τα σημεία δηλαδή που είναι ζεστά τείνουν να γίνονται ακόμα πιο ζεστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί ορισμένα σημεία καίνε ενώ άλλα παραμένουν παγωμένα.

Για να το αντισταθμίσετε, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το πιάτο σας στην άκρη της πιατέλας που περιστρέφεται έτσι ώστε τα κύματα να αναπηδούν πιο ομοιόμορφα κι ως εκ τούτου το γεύμα σας να θερμαίνεται όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.