Όλα ξεκίνησαν με μια σταγόνα. Δεν περίμενα να τη δω εκεί – και δεν χάρηκα καθόλου για τη γνωριμία μας. Για αρκετό καιρό έκανα ότι δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει. Κανείς δεν ήξερε ότι στην τσάντα μου υπήρχαν πάντα δυο επιπλέον εσώρουχα για καλό και για κακό, ούτε πόση ντροπή αισθανόμουν σε μέρη που κάποτε μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν αποφάσισα επιτέλους να επισκεφθώ ουρολόγο, σίγουρη ότι δεν υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημά μου, κι εκείνη με δυο-τρεις συμβουλές μου άλλαξε τη ζωή. Ελπίζω τα παρακάτω (δοκιμασμένα) tips να βελτιώσουν και τη δική σας.

https://www.youtube.com/watch?v=npuI1rS1wo0

Μια σταγόνα είναι αρκετή

Πολλοί πιστεύουν ότι για να θεωρηθεί πως κάποιος ή κάποια αντιμετωπίζει πρόβλημα ακράτειας, θα πρέπει οι διαρροές να είναι τεράστιες. Στην πραγματικότητα, καμιά ποσότητα δεν είναι «φυσιολογική». Όσο πιο νωρίς αποδεχτούμε το πρόβλημα, τόσο πιο γρήγορα θα βρούμε και τις λύσεις που ταιριάζουν στην περίπτωσή μας. Για παράδειγμα, η Tena διαθέτει επιλογές για όλο το φάσμα της ακράτειας: Από τα εξαιρετικά λεπτά Tena Lights, που μου έχουν λύσει τα χέρια, αφού δεν φαίνονται ακόμη και μέσα από το πιο στενό παντελόνι, μέχρι τα προστατευτικά εσώρουχα ακράτειας Tena Pants Plus Night που είναι σχεδιασμένα για μεγάλες απώλειες ούρων.

Η ντροπή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας…

Ξέρετε πόσο συνηθισμένο φαινόμενο είναι η ακράτεια για τις γυναίκες; Αν δεν ξεπεράσετε τη ντροπή σας, δεν πρόκειται να το μάθετε. Σε εμένα συνέβη μετά τον δεύτερο τοκετό. Όπως γνωρίζω πλέον, κάθε γέννα αυξάνει γεωμετρικά τις πιθανότητες για αυτή την ανεπιθύμητη υγρασία. Σε άλλες έρχεται ως αποτέλεσμα νευρολογικών ή ιατρικών προβλημάτων, ενώ ακόμη πιο συνηθισμένο είναι να φτάνει χέρι-χέρι με την εμμηνόπαυση και την αποδυνάμωση των μυών της πυέλου. Αν αρχίσετε να μιλάτε για αυτό σε κοντινούς σας ανθρώπους, όχι μόνο θα διαπιστώσετε ότι δεν είστε μόνη, αλλά θα διευκολυνθεί και η συμμετοχή σας σε δραστηριότητες που αγαπάτε – και που έχετε αφήσει στην άκρη από τον φόβο για κάποιο ατύχημα.

.

…και ο γιατρός ο καλύτερος φίλος σας

Όσο μικρό κι αν είναι το πρόβλημα ακράτειας που αντιμετωπίζετε, η επίσκεψη στο γιατρό είναι επιβεβλημένη. Πρώτα από όλα, μόνο έτσι θα μάθετε ποιος τύπος της σας ταλαιπωρεί, σε τι οφείλεται, αλλά και αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να απαλλαγείτε από αυτή. Και είτε πρόκειται για μια συνθήκη με την οποία πρέπει να μάθετε να ζείτε, είτε μπορεί να λυθεί, ο ουρολόγος θα σας προτείνει λύσεις και προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε και πάλι άνετα.

Η δίψα δεν είναι λύση

Όλες κάνουμε αυτή τη σκέψη: Από τη στιγμή που το πρόβλημα είναι η ακούσια διαρροή ούρων και τα ούρα παράγονται από τα υγρά που καταναλώνουμε, μειώνοντας τα υγρά θα μειώσουμε και την ακούσια ούρηση. Όμως αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Μπορώ να σας το πω και εκ πείρας, έχοντας αναγκάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να παραμείνει αφυδατωμένος. Το μόνο μου «κέρδος» ήταν η εξάντληση και οι πονοκέφαλοι, ενώ τα ούρα μπορεί μεν να μειώθηκαν, έγιναν όμως και πιο έντονα – επομένως το πρόβλημα της ακράτειας όχι απλώς δεν διορθώθηκε, αλλά συνοδεύτηκε από εντονότερες οσμές. Το νερό σάς είναι απαραίτητο. Ο καφές και το αλκοόλ από την άλλη, όχι. Μειώνοντας όσο μπορείτε αυτά τα δύο ισχυρά διουρητικά, είναι πιθανό να διαπιστώσετε αμέσως βελτίωση.

Όμως λύσεις υπάρχουν

Ο ουρολόγος σας είναι ο μόνος που μπορεί να σας κατευθύνει στην κατάλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος της ακράτειας – όμως μπορώ να σας κάνω ένα spoiler. Αν ταλαιπωρείστε από επιτακτική ακράτεια (δηλαδή, από την ξαφνική ανάγκη για ούρηση που πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα), υπάρχει περίπτωση να δείτε βελτίωση καθυστερώντας την επίσκεψη στην τουαλέτα όσο μπορείτε, με σκοπό τελικά να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερα διαστήματα αναμονής. Από την άλλη, πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν ακράτεια από προσπάθεια (δηλαδή, έχουν διαρροές κατά τη διάρκεια έντονων σωματικών κινήσεων όπως η γυμναστική, αλλά και ο βήχας, το γέλιο και το φτέρνισμα) ορκίζονται στην αξία των ασκήσεων κέγκελ – ανάμεσά τους κι εγώ.

Οι ασκήσεις που οι περισσότερες μάθαμε από το Sex and the City ως μέθοδο βελτίωσης των οργασμών μας, ενισχύουν τους μυς της πυέλου κι έτσι βοηθούν το σώμα μας να δείχνει… αυτοσυγκράτηση. Και μπορούν όχι απλώς να μειώσουν, αλλά υπό συνθήκες ακόμη και να νικήσουν το πρόβλημα της ακράτειας.

.

Θυμηθείτε ότι είστε ακόμη ο εαυτός σας

Οι δυσάρεστες διαρροές δεν σημαίνουν ότι πρέπει να αλλάξετε ζωή – και σίγουρα δεν σημαίνουν ότι ξαφνικά γεράσατε. Το θέμα είναι να βρείτε τρόπους να συμμετέχετε σε όλα εκείνα που σας κάνουν χαρούμενη, χωρίς να αισθάνεστε εκτεθειμένη.

Προσωπικά, αφού πειραματίστηκα με τα κλασικά προϊόντα υγιεινής για την περίοδο με απογοητευτικά αποτελέσματα, βρήκα τη λύση στη σειρά Tena Lights, με τα μικροσκοπικά και σούπερ απορροφητικά σερβιετάκια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν την πιο διακριτική προστασία από την ακράτεια.

Σε τρία μεγέθη (μήκους 15, 19 και 21 εκατοστών αντίστοιχα και πάχους μόλις τριών χιλιοστών) και φτιαγμένα από απαλά υλικά που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, τα Tena Lights απορροφούν ταχύτατα τις διαρροές και κλειδώνουν την υγρασία βαθιά στο εσωτερικό τους, εγκλωβίζοντας όλες τις δυσάρεστες οσμές και αφήνοντας το δέρμα μου στεγνό και φρέσκο. Το μικρότερο μέγεθος, που ταιριάζει άψογα στις ανάγκες μου, είναι τόσο διακριτικό που μπορώ να το φοράω ακόμη και με στρινγκ – και τόσο αποτελεσματικό που μπορώ να απολαμβάνω ξένοιαστα την καθημερινότητά μου.

Στα μεγάλα plus και το γεγονός ότι έρχονται σε συσκευασία κατασκευασμένη από 100% ανανεώσιμες ίνες, χωρίς πλαστικό, δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό και στο περιβάλλον.

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα tena.gr θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον ιδανικό τύπο προϊόντος για την περίπτωσή σας, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε και δωρεάν δείγμα για να γνωρίσετε στην πράξη την αίσθηση ελευθερίας που σας προσφέρουν τα προϊόντα της Tena.