Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά έχει βυθίσει στη θλίψη την πολιτική -κι όχι μόνο- σκηνή της χώρας, με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να αφήνει την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 57 ετών, μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μετά από 13 ημέρες στον «Ευαγγελισμό», έφυγε από τη ζωή στις 12:03 το μεσημέρι της Δευτέρας. «Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» έγραφε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Είχε προηγηθεί, στις 12 Οκτωβρίου, η αιφνίδια εισαγωγή της στο νοσοκομείο, που την οδήγησε και στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος, όπου θα διεκδικούσε την επανεκλογή της μετά από τέσσερα χρόνια στην προεδρία και δύο ακόμη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σύσσωμη η πολιτική σκηνή απευθύνει από χθες τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά της και τους οικείους τους, εξαίροντας την αξιοπρέπεια, την ευγένεια και το πολιτικό ήθος που διέκρινε τη Φώφη Γεννηματά.

Εθνικό πένθος την Τετάρτη

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί την Τετάρτη με τιμές εν ενεργείας υπουργού και δημοσία δαπάνη. Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την ίδια ημέρα κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αποφάσισε να κυματίζει μεσίστια η σημαία σε όλα τα δημόσια κτίρια την 27η Οκτωβρίου.