Τα ψηλοτάκουνα αποτελούν αντικείμενο λατρείας για τις περισσότερες γυναίκες. Κι όχι τυχαία, αφού κάνουν όλες τις γάμπες να δείχνουν καλλίγραμμες και τη σιλουέτα να φαίνεται πιο λεπτή – τονώνοντας την αυτοπεποίθηση σε δευτερόλεπτα.

Σίγουρα αυτό δεν είναι το παπούτσι με το οποίο θα τρέξετε χιλιόμετρα. Αλλά όση ώρα τα φοράτε πρέπει – αν μη τι άλλο – να μην νιώθετε πόνο.

Δείτε 6 συμβουλές για να φορέσετε τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα για περισσότερη ώρα, χωρίς πόνο:

#1 Ενυδατώστε καλά τα πόδια σας

Η καλή ενυδάτωση των ποδιών επιτρέπει στο δέρμα να είναι ελαστικό, μειώνοντας την τριβή καθώς κινείστε. Με τον τρόπο αυτό θα γλυτώσετε τις φουσκάλες και τα εγκαύματα.

#2 Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το μέγεθος του ποδιού σας. Πριν αγοράσετε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα ζητήστε από το άτομο που σας βοηθά στο κατάστημα να σας πει το σωστό μέγεθος. Επίσης, το μέγεθος του ποδιού αλλάζει, όχι μόνο όσο μεγαλώνετε, αλλά κι όταν είστε μεγάλοι. Ελέγξτε το τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

#3 Δώστε προσοχή στο σχήμα 

Μερικοί από εμάς έχουν στενά πόδια, κάποιοι έχουν φαρδιά. Μερικοί έχουν μικρότερα δάχτυλα ποδιών, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν μακριά δάχτυλα. Υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές. Εάν έχετε φαρδιά πόδια, είναι καλύτερα να μην φοράτε μυτερά παπούτσια. Προτιμήσετε τα στρογγυλά, τα φαρδιά ή τα pip-toe. Τα μυτερά παπούτσια θα πονέσουν τα δάχτυλα των ποδιών σας και δεν θα σας βολέψουν. Έτσι θα αναγκαστείτε να τα βγάλετε μετά από μία ώρα.

#4 Τετράγωνα τακούνια ή πλατφόρμες

Οι γόβες με τετράγωνο τακούνι και οι πλατφόρμες είναι πολύ πιο άνετες από τις γόβες στιλέτο. Σίγουρα οι τελευταίες είναι αξεπέραστες, αλλά με όλη τη δημιουργικότητα που υπάρχει στη βιομηχανία της μόδας, θα βρείτε στυλ και σχήματα που θα εξιτάρουν τη φαντασία σας.

#5 Μαξιλαράκια σιλικόνης για τις λεπτές σόλες

Τα παπούτσια που έχουν λεπτή σόλα, θα προκαλέσουν πόνο στο κάτω μέρος των ποδιών σας. Αποκτήστε ένα μαξιλαράκι σιλικόνης καθώς λειτουργεί σαν αμορτισέρ, απορροφώντας τους κραδασμούς και την πίεση από τυχόν ανώμαλες επιφάνειες.

#6 Ξεκουράστε τα πόδια σας

Φροντίστε να ξεκουράζεστε κάθε τόσο όταν φοράτε ψηλοτάκουνα. Καθήστε, αν μπορείτε βγάλτε τα για λίγο και τεντώστε τα πόδια σας. Αυτό το διάλειμμα είναι ό,τι χρειάζονται τα πέλματά σας για να συνέλθουν.

#7 Παπούτσια με περισσότερη υποστήριξη

Οι γόβες που καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος του ποδιού κι εκείνες που έχουν μπαρέτα, ή και τα δύο, θα σας εξασφαλίσουν άνετο περπάτημα για περισσότερο, καθώς παρέχουν επιπλέον στήριξη στους αστραγάλους σας.

Προφυλάξεις

  • Πάντα να κάνετε διατάσεις ποδιών αφού βγάλετε τα παπούτσια σας
  • Η παγοκύστη στους αστραγάλους και το πίσω μέρος του ποδιού θα απομακρύνει τον πόνο
  • Το μασάζ ποδιών μια στο τόσο είναι μια πολύ καλή ιδέα