Σίγουρα θα σας έχει συμβεί να ξυπνήσετε στην μέση της νύχτας, επειδή η κοιλιά σας… «διαμαρτύρεται». Ίσως ήταν εκείνη η προπόνηση HIIT που δοκιμάσατε για πρώτη φορά ή μια δύσκολη ημέρα, που δεν σας άφησε πολύ χρόνο και ενέργεια για ένα πλούσιο βραδινό. Όπως και να έχει είναι πολύ πιθανό να μπείτε στο πειρασμό για κάποιο από τα αγαπημένα σας comfort foods, όπως μπισκότα ή παγωτό, τα τρόφιμα όμως που είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, δεν θα σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα.

Μεταμεσονύχτια σνακ για.. όνειρα γλυκά

Μερικά από τα πιο υγιεινά σνακ που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε χορτάτοι και να κοιμηθείτε ξανά, περιλαμβάνουν:

Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου και μελέτες επισημαίνουν ότι το μαγνήσιο «διώχνει» την αϋπνία, προάγοντας τον ποιοτικό ύπνο. Τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια είναι άλλες καλές πηγές μαγνησίου που αποτελούν ιδανικά υγιεινά μεταμεσονύχτια σνακ.

Τυρί cottage

Το τυρί cottage περιέχει το αμινοξύ L-τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη παίζει ρόλο στην παραγωγή της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τον υγιή ύπνο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως επισημαίνεται σε έρευνα, οι άνθρωποι που έτρωγαν τυρί κότατζ περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα πριν πάνε για ύπνο είχαν καλύτερη μεταβολική υγεία, ποιότητα μυών και γενική υγεία συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν.

Ζεστό γάλα

Νέα έρευνα υποδηλώνει ότι η πρωτεΐνη καζεΐνης στο αγελαδινό γάλα αλληλεπιδρά με τη θρυψίνη, ένα πεπτικό ένζυμο στο στομάχι, για να παράγει ένα σύμπλεγμα πεπτιδίων που ενισχύει τον ύπνο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ακτινίδια

Η έρευνα δείχνει ότι τα αντιοξειδωτικά και η φυσική σεροτονίνη στα ακτινίδια μπορούν να βελτιώσουν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του ύπνου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα ακτινίδια είναι φυσικά γλυκά και νόστιμα αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε με ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα.

Η μαύρη σοκολάτα έχει μαγνήσιο, ένα χρήσιμο μέταλλο που προάγει τον ύπνο.

Μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Τα τρόφιμα που περιέχουν ακόρεστα λιπαρά, όπως το φυστικοβούτυρο, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των επιπέδων σεροτονίνης και στην ενίσχυση του κορεσμού για να νιώθετε ικανοποιημένοι και γεμάτοι κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο συνδυασμός μπανάνας και φυστικοβούτυρου αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα υγιεινά μεταμεσονύχτια σνακ που μπορείτε να επιλέξετε.