Πώς είσαι αυτή την περίοδο; Τι έχει αλλάξει από τότε που άρχισες να παίζεις στην πετυχημένη σειρά του MEGA «Γη της ελιάς»;

«Εχει αλλάξει πολύ η καθημερινότητά μου. Εχω πια ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα. Πηγαινοέρχομαι Αθήνα – Κύπρο για τα γυρίσματα της σειράς. Η αλήθεια είναι όμως ότι περνάω μια πολύ όμορφη περίοδο, ιδιαίτερα δημιουργική και ενδιαφέρουσα. Οι μέρες μου είναι γεμάτες εμπειρίες και μου αρέσει που είμαι συνεχώς σε μια εγρήγορση».

Πώς νιώθεις που η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά έχει κάνει τέτοια επιτυχία;

«Ηθελα πολύ να γίνει αυτό, αλλά το πίστευα κιόλας, θεωρούσα δηλαδή ότι είναι μια σειρά που θα πάει καλά».

Τι σε έκανε να το πιστεύεις;

«Το γεγονός ότι έβλεπα από την αρχή ότι υπάρχει μια εξαιρετική ομάδα, ένα πολύ καλό κλίμα και μια υπόθεση πολύ δυνατή. Ολα αυτά βγαίνoυν προς τα έξω και συντελούν στην επιτυχία. Ο κόσμος αγαπάει τη “Γη της ελιάς” όσο την έχουμε αγαπήσει και εμείς».

Πώς έγινε η επαφή γι’ αυτή τη συνεργασία;

«Πριν από έναν χρόνο περίπου με πήρε τηλέφωνο ο Αντρέας Γεωργίου και μου είπε ότι θα κάνουν αυτό το σίριαλ και ότι θα ήθελε να παίξω σε αυτό. Μου έστειλε λοιπόν να διαβάσω το σενάριο και να περάσω από κάστινγκ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αφού πέρασαν λίγες μέρες μετά το κάστινγκ, κι εγώ δεν ήξερα ακόμη αν είχα πάρει τον ρόλο, σε μια συνομιλία μας μου είπε “Σε θέλω ξεκούραστη γιατί σε 2 εβδομάδες ξεκινάμε”. Και ξεκινήσαμε!».

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα δουλειάς με τον Αντρέα Γεωργίου;

«Ξεκινάμε γυρίσματα πολύ νωρίς το πρωί. Στο γύρισμα είναι πολύ περιγραφικός και πολύ συγκεκριμένος σε αυτά που θέλει και αυτό σε βοηθάει και εσένα να καταλάβεις πιο εύκολα τι πρέπει να κάνεις και να προχωρήσει έτσι πιο γρήγορα και η δουλειά. Δουλεύουμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χωρίς όμως απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι είναι και κουραστικό. Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και αυτό βγαίνει και από τον Αντρέα γιατί έχει πολλή όρεξη για το γύρισμα. Είναι ευχάριστο να δουλεύεις μαζί του και ταυτόχρονα σε κάθε γύρισμα μαθαίνεις καινούργια πράγματα. Του έχω εμπιστοσύνη, με βοηθάει πολύ και όταν δυσκολεύομαι μου δείχνει τον τρόπο για να τα καταφέρω».

Τι σε αγχώνει στα γυρίσματα;

«Η Βάνα Δημητρίου, η σεναριογράφος της σειράς, γράφει πράγματα που έχουν πολλή δράση, πολλές ανατροπές και μπορεί να γράψει κάτι για τον δικό μου ρόλο που θα με δυσκολέψει. Στις αρχές υπήρχε μια αγωνία για κάποια πράγματα τα οποία δεν ήξερα πώς να τα κάνω, τώρα πια δεν υπάρχει».

Η συνεργασία σου με τους συμπρωταγωνιστές σου;

«Εχουμε πολύ ωραία συνεργασία και με τα παιδιά του συνεργείου και με τους ηθοποιούς και με όλους τους συντελεστές της σειράς. Με τους ηθοποιούς που ηλικιακά είναι πιο κοντά σε μένα έχουμε δέσει και κάνουμε παρέα αλλά και με τους μεγαλύτερους έχουμε χτίσει κάτι όμορφο. Τους συμβουλευόμαστε και εκείνοι μας βοηθούν. Το να παίζεις σχεδόν καθημερινά με μεγάλους, ταλαντούχους και έμπειρους ηθοποιούς όπως οι Νίκος Γαλανός, Στέφανος Κυριακίδης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Πασχάλης Τσαρούχας, Τάσος Ιορδανίδης είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω ότι αυτό εμένα προσωπικά με έχει εξελίξει πάρα πολύ».

Με τη Μυρτάλη βρίσκεις κοινά στοιχεία;

«Η ηρωίδα της σειράς είναι ένα ευγενές παιδί και βρίσκει τον τρόπο, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, να αντιμετωπίζει τα πράγματα με ηρεμία, αλλά βάζει και τα όριά της. Κάτι που κάνω κι εγώ στην πραγματική μου ζωή. Στις αρχές έβρισκα πολλά κοινά μαζί της. Στην πορεία όμως με τα πράγματα που της συμβαίνουν αλλάζει αρκετά ως χαρακτήρας και αντιμετωπίζει κάποια πράγματα με διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα έκανα εγώ».

Τι σε ιντριγκάρει περισσότερο σε αυτή τη δουλειά;

«Μου αρέσει γιατί είναι πολύ δημιουργική δουλειά και κάθε μέρα που πηγαίνω στο γύρισμα έρχομαι αντιμέτωπη με κάτι καινούργιο, μια πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθώ και να αντεπεξέλθω. Σε αυτή τη δουλειά δεν βαριέσαι, δεν κάνεις τα ίδια πράγματα, δεν αντιμετωπίζεις την παγίδα της ρουτίνας. Το γεγονός επίσης ότι συναναστρέφομαι καθημερινά με πολλά άτομα είναι κάτι που δίνει ζωντάνια στη ζωή μου και με κάνει πιο χαρούμενη».

Οι σπουδές σου είναι πάνω στη μουσική, έχεις κυκλοφορήσεις και κάποια singles όπως το «Why» και το «How it goes». Τι έγινε και άλλαξες πορεία;

«Δεν άλλαξα πορεία. Είχα ξεκινήσει από Musical Theater στο University of West London και έδινα διπλώματα μέχρι τα 18 μου. Και μετά αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με τη μουσική, παρ’ όλα αυτά το κομμάτι της υποκριτικής δεν ήταν κάτι που το είχα απορρίψει. Μου αρέσει και σίγουρα θα το συνεχίσω».

Θα σε ενδιέφερε να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό;

«Η αλήθεια είναι πως φεύγοντας έξω για να σπουδάσω είχα στο μυαλό μου ότι θα έμενα στο Λονδίνο, αλλά μετά και λόγω της πανδημίας, αλλά και γιατί δεν ξετραλάθηκα, δεν μου άρεσε πολύ ως χώρα, επέστρεψα στην Ελλάδα. Ωστόσο θα ήθελα να δοκιμάσω να κάνω κάποιες δουλειές έξω γιατί και τα τραγούδια μου έχουν αγγλικό στοίχο, οπότε μελλοντικά θα ήθελα να γίνει και κάτι έξω».

Αλλα σχέδια για φέτος το χειμώνα έχεις;

«Θέλω να δω ξανά λίγο τη μουσική μου. Σκέφτομαι να βγάλω κάποιο single μέσα στον επόμενο χρόνο. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να φτιάξω ένα brand ρούχων γιατί μου αρέσει να σχεδιάζω. Σχεδιάζω στα break μου ή μετά στο σπίτι όταν έχω λίγο χρόνο, είναι ένας τρόπος χαλάρωσης για μένα».

Οι γονείς σου σε συμβουλεύουν;

«Ναι, με συμβουλεύουν, χωρίς όμως να γίνονται πολύ παρεμβατικοί. Μου λένε για παράδειγμα με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορώ να κάνω κάτι. Στις αρχές, πριν ξεκινήσει η σειρά, η μητέρα μου με βοήθησε αρκετά. Τώρα πια όχι, γιατί έχω τον Αντρέα και τους άλλους σκηνοθέτες της σειράς και έτσι συμβουλεύομαι μόνο αυτούς».

Μαμά και κόρη, σχέσεις στοργής;

«Ναι, έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Πλέον είμαστε και φίλες μπορώ να πω περισσότερο από την πιο τυπική σχέση μαμάς και κόρης. Τη συμβουλεύομαι και με συμβουλεύεται. Είναι κάπως έτσι πλέον».

Της μοιάζεις; Εχεις στοιχεία του χαρακτήρα της;

«Μοιάζουμε σε ελάχιστα πράγματα. Η μαμά μου είναι πολύ πιο έντονος άνθρωπος, έχει περισσότερο τσαμπουκά από ό,τι έχω εγώ και είναι πιο τολμηρή από μένα. Εγώ διπλοσκέφτομαι τα πράγματα πριν πράξω. Οπότε δεν μοιάζουμε πολύ ως χαρακτήρες».

Το ωραίο τατουάζ που έχεις στο χέρι σου κι έχει το ίδιο και η μαμά σου, πώς προέκυψε; Τι σημαίνει;

«Η μαμά μου παλιότερα με έλεγε “τριανταφυλλένια μου”. Εγώ είχα ζωγραφίσει το τριαντάφυλλο και όταν πήγα 18 αποφασίσαμε να το κάνουμε τατουάζ. Εκείνη το έκανε σε γαλάζιο χρώμα, που το γαλάζιο της θυμίζει πιο πολύ εμένα, και εγώ το έκανα σε κόκκινο χρώμα, που μου θυμίζει πιο πολύ τη μαμά μου σαν χαρακτήρα. Πιο… κόκκινη εκείνη, πιο εκρηκτική. Πιο… γαλάζια εγώ, πιο ήρεμη».

Παιδικά χρόνια;

«Ομορφα χρόνια και ήσυχα. Πολλές φορές με έπαιρνε η μαμά μου στις πρόβες και ο μπαμπάς μου το ίδιο. Ηταν οικείο για μένα αυτό το περιβάλλον. Ημουν πολύ ήρεμο παιδί, μέτρια στο σχολείο, με ενδιέφεραν πιο πολύ τα εξωσχολικά, να κάνω μουσική, να τραγουδάω. Ημουν πιο αφοσιωμένη σε αυτά. Ηξερα τι ήθελα να κάνω».

Προσέχεις τη διατροφή σου; Τρως πρωινό;

«Το πρωί, όταν έχω γύρισμα, συνήθως βιάζομαι, αλλά δεν φεύγω χωρίς πρωινό. Φτιάχνω ένα τοστ και παίρνω τον καφέ μου στον δρόμο για να προλάβω. Αποφεύγω να τρώω απέξω. Μαγειρεύω όταν επιστρέφω από τη δουλειά στο σπίτι. Μου αρέσει να φτιάχνω σπιτικό φαγητό».

Ενα από τα αγαπημένα σου;

«Μου αρέσουν πολύ τα λαδερά. Φτιάχνω ωραίο σπανακόρυζο και φασολάκια».

Η γυμναστική που σου αρέσει;

«Η γιόγκα και το kick boxing. Είναι λίγο αντίθετα, αλλά το καθένα σε γυμνάζει με διαφορετικό τρόπο και σε διδάσκει διαφορετικά πράγματα».

Ποιο είναι το μότο σου;

«Get into the moment. Θέλω να ζω την κάθε χρονική στιγμή. Ακόμα και μια απλή βόλτα με ενδιαφέρει να την περνάω πιο συνειδητά και όχι αδιάφορα. Ειδικά μετά την καραντίνα εκτίμησα αλλιώς τα πράγματα και τις στιγμές, ακόμη και τις πιο απλές».

Τι σε ενδιαφέρει σε μία σχέση με το άλλο φύλο;

«Θέλω να υπάρχει αγάπη και εμπιστοσύνη. Να νιώθω ότι μπορώ να στηριχθώ στον άλλον και ότι θα είναι δίπλα μου όταν τον χρειαστώ. Για μένα είναι πολύ σημαντικό σε μία σχέση να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που θέλει να προοδεύσεις και να σε στηρίζει σε όλο αυτό το πράγμα που μπορείς να κάνεις. Και αυτή τη χρονική στιγμή αισθάνομαι τυχερή που έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου που με στηρίζει και με βοηθάει σε όλα!».

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης