Υπάρχει ένα τελετουργικό φροντίδας που μπορούμε να ακολουθήσουμε το πρωϊ για να καταπολεμήσουμε την άτονη θαμπή επιδερμίδα, χωρίς ενέργεια. Λίγες κινήσεις που δεν απαιτούν πολλή ώρα είναι βασικές για να διώξουμε τα σημάδια της κούρασης, που αν και μόλις ξυπνήσαμε, είναι έκδηλα στο πρόσωπό μας.

 

 

# Κάνουμε καθαρισμό και τονώνουμε τη μικρο-κυκλοφορία

Αρχικά ρίχνουμε κρύο νερό στο πρόσωπό μας. Ετσι διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος και τα κύτταρα αρχίζουν να οξυγονώνονται. Στη συνέχεια σκουπίζουμε ταμποναριστά και καθαρίζουμε με ένα κομμάτι βαμβάκι και μικυλλιακό νερό. Στόχος είναι να απομακρύνουμε τις τοξίνες, το σμήγμα και τα υπολείμματα των βραδινών καλλυντικών. Αμέσως θα διαπιστώσουμε ότι η όψη μας έγινε φρέσκια και λαμπερή.

# Διεγείρουμε τη λάμψη μας με ένα bοοster με βιταμίνη C

Μία τέτοια σύνθεση, εκτός από φωτεινότητα και ομοιογένεια,  συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και των σημαδιών γήρανσης. Ταυτόχρονα «ξυπνάει» το δέρμα, ενεργοποιώντας τους αμυντικούς μηχανισμούς του.

#Ενυδατώνουμε με μία σύνθεση με υαλουρονικό οξύ

Όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο, γίνονται λιγότερο εμφανή τα σημάδια της κούρασης όπως λεπτές γραμμές, μαύροι κύκλοι και θαμπάδα. Έτσι αφού απορροφηθεί το booster, εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο για 2’ με ένα face roller. Αυτό θα τονώσει τη λέμφο, θα βελτιώσει την απορρόφηση και θα επιταχύνει την αποβολή των τοξινών. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αντηλιακό προσώπου με υαλουρονικό οξύ.

# Μίνιμαλ μακιγιάζ

Για να καμουφλάρουμε τα ίχνη της κούρασης, δεν βαραίνουμε την επιδερμίδα με πολύ μακιγιάζ, γιατί θα πετύχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τι κάνουμε: Τοποθετούμε ελάχιστο κονσίλερ κάτω από τα μάτια ώστε να κάνουμε το βλέμμα να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Επειτα, χρησιμοποιούμε ελάχιστο μέικ απ στο κέντρο του προσώπου, για να φωτίσουμε και να χαρίσουμε ομοιογένεια στον τόνο. Το μυστικό της φυσικής όψης είναι το καλό blending. Στη συνέχεια προσθέτουμε ρουζ στο χρώμα της υγείας στα μάγουλα, στο κόκαλο της μύτης και τους κροτάφους. Τέλος, βάζουμε μάσκαρα για να «ανοίξουμε» το βλέμμα.

# Στο γραφείο

Ο ξηρός αέρας από τα κλιματιστικά ταλαιπωρεί και αφυδατώνει τα κύτταρα. Γι’ αυτό έχουμε μαζί μας ένα σπρέι ενυδατικού ή ιαματικού νερού ώστε να προσφέρουμε υγρασία στο δέρμα μας κάθε φορά που νιώθουμε ότι «τραβάει». Επίσης σταθεροποιεί και το make up.