Εχει περπατήσει για πολλούς μεγάλους οίκους. Τους τελευταίους όμως μήνες λόγω του ρόλου της στο «Squid Game» όλοι μιλούν για αυτήν. Ο λόγος για την μοναδική HoYeon Jung.

Το πρώτο βήμα

Η ίδια έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή της ότι ήταν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης όταν της ζητήθηκε να στείλει ένα βίντεο για την οντισιόν της σειράς. «Θυμάμαι πως περνούσα όλο μου τον χρόνο διαβάζοντας το σενάριο, εκτός από όταν έτρωγα.

Εστειλα το βίντεο και ο σκηνοθέτης επικοινώνησε μαζί μου, ζητώντας μου να με συναντήσει. Ετσι, τα άφησα όλα και πήρα την πρώτη πτήση» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Τη στιγμή που έμαθε ότι πήρε τον ρόλο αν και ήταν πολύ χαρούμενη, αναρωτήθηκε «μπορώ να τα καταφέρω;».

«Μοιάζω με την παίκτρια 67»

Στα εννέα συνταρακτικά επεισόδια του πρώτου κύκλου απέδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στην πρόκληση, καθηλώνοντας κοινό και κριτικούς. Για να υποδυθεί καλύτερα την πρόσφυγα από τη Βόρεια Κορέα, παρακολούθησε πολλά ντοκιμαντέρ για βορειοκορεάτες αποστάτες.

«Εξάσκησα πολύ τη βορειοκορεατική προφορά καθώς μιλούσα. Διάβασα πολύ» έχει δηλώσει η ίδια. «Νομίζω ότι μπόρεσα να κάνω αυτόν τον χαρακτήρα χωρίς μεγάλη δυσκολία γιατί της μοιάζω. Το 2016 έφυγα από την Κορέα για να συνεχίσω την καριέρα μου και πέρασα πολύ χρόνο μόνη. Αυτή η μοναξιά που ένιωθα ενώ προσπαθούσα να επιβιώσω και να ζήσω μας συνδέει».

Τα μελλοντικά σχέδια

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης η HoYeon Jung ρωτήθηκε ποιο είδος ή ρόλο θα ήθελε να δοκιμάσει στη συνέχεια και αποκάλυψε ότι θα ήθελε να υποδυθεί έναν χαρακτήρα που θα είναι ερωτευμένος. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ρόλο της στωικής Kang Sae-byeok αλλά ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αναδείξει έναν ρομαντικό και φωτεινό χαρακτήρα.