H Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2022, το οποίο ονομάζεται Very Peri και περιγράφεται ως μια ιδιαίτερη απόχρωση του μπλε. Σε μωβ τόνο, το χρώμα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πολύ από το νέο έτος, απεικονίζει την αλλαγή που βιώσαμε όλοι μες στην καραντίνα εν όψει της πανδημίας.

To χρώμα του 2022 ανακοινώθηκε και επίσημα και είναι το Very Peri.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GMA News (@gmanews)

To χρώμα που είναι πολύ κοντά στο βιολετί στην ουσία είναι μια ακόμα απόχρωση του μωβ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το very peri θα χρησιμοποιηθεί έντονα το νέο έτος σε ρούχα, αξεσουάρ, γραφιστική και διακόσμηση.

Όπως αναφέρει η Pantone, η εταιρεία που κάθε χρόνο ανακοινώνει το χρώμα της επόμενης χρονιάς το χρώμα «παντρεύει» το παραδοσιακό μπλε με την «ενέργεια και τον ενθουσιασμό» που εκπέμπει το κόκκινο. «Καθώς μεταβαίνουμε σε έναν κόσμο με πρωτοφανείς αλλαγές, το Pantone 17-3938 Very Peri δείχνει μια φωτεινή διάθεση και μια δυναμική παρουσία που προωθεί τη δημιουργική έκφραση».

Για πρώτη φορά για φέτος, το brand αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα απόχρωση που δεν υπήρχε ήδη στον κατάλογο των χρωμάτων που βρίσκονταν ανάμεσα στα υποψήφια της νέας χρονιάς. Για να πετύχει κάτι τέτοιο η Pantone, ανάμιξε το μπλε με ένα βιολετί- κόκκινο.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σύμφωνα με την εταιρεία, «το Very Peri συμβολίζει την ψηφιακή εποχή που εναρμονίζεται πλήρως στο πνεύμα των καιρών. Καθώς περνάμε από μια έντονη περίοδο αποξένωσης, οι αντιλήψεις και τα standards αλλάζουν και οι ζωές μας, ακόμη και σε ψηφιακό επίπεδο, επιστρέφουν σε μια νέα κανονικότητα με διάφορους τρόπους».