Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ξανά αυτές τις μέρες η Σίσσυ Χρηστίδου, για να βρεθεί στο πλευρό της μητέρας της, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η παρουσιάστρια ταξιδεύει πολύ συχνά στη συμπρωτεύουσα ώστε να είναι δίπλα στην κυρία Μίνα, που πάσχει από λευχαιμία και κάνει χημειοθεραπείες.

Χθες (15/12) λοιπόν, η οικοδέσποινα του «Χαμογέλα και Πάλι» δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια νέα φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο.

«Καλημέρα και μια ζεστή αγκαλιά σε όσους κοιμούνται σε καρέκλες δίπλα σε κρεβάτια πονεμένα. Μια ζεστή αγκαλιά. Α. Και ένα καφέ», έγραψε στη φωτογραφία που πόσταρε.

Δείτε την παρακάτω

Η εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας της

Θυμίζουμε ότι στα μέσα Ιουλίου η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση στο κανάλι της στο YouTube και αποκάλυψε τα νέα για την υγεία της μητέρας και για τη μάχη που δίνει.

Με ένα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών ανέφερε ότι πάσχει από χρόνια μυελοδυσπλαστική λευχαιμία, έναν τύπο καρκίνο του αίματος. Ακολουθούν όλα όσα είπε:

«Νομίζω είναι μία καλή στιγμή να σας εξηγήσω τους λόγους, Περίμενα να τελειώσει η σεζόν, να μην έχω την εκπομπή, να μπορώ να μιλήσω πιο ανοιχτά. Με πολλούς από εσάς έχω μιλήσει στα social media, σας έχω πει ότι περνάω μία δύσκολη στιγμή στη ζωή μου. Σκεφτόμουν να το συζητήσουμε, αλλά είπα “τα παιδιά είναι διακοπές” αλλά από την άλλη είπα ότι μπορεί κάποιοι να είναι στη φάση που είμαστε εμείς και να κρατήσουμε ο ένας το χέρι του άλλου.

Για εμένα ήταν ο πιο δύσκολος χειμώνας της ζωής μου. Προσπάθησα να τα καταφέρω όλα, να είμαι με τα παιδιά μου, να είμαι στη δουλειά μου, και να στηρίξω τη συνθήκη αυτή. Αντιμετωπίζουμε σαν οικογένεια ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αφορά τη μητέρα μου. Από το προηγούμενο καλοκαίρι κάναμε κάτι εξετάσεις, φάνηκε ότι κάτι μπορεί να μην πηγαίνει καλά. Τελικά 1η Νοεμβρίου μάθαμε ότι η μαμά πάσχει από χρόνια μυελοδυσπλαστική λευχαιμία.

Ξεκινήσαμε μία μεγάλη μάχη και γενναία από τη μαμά μου. Είμαστε από την πρώτη στιγμή στην Αιματολογική Κλινική του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Εδώ περνάμε τις περισσότερες ημέρες, κάποιες είναι καλύτερες, κάποιες λιγότερο καλύτερες. Το πιάσαμε πολύ νωρίς και αυτό είναι ένα πολύ βασικό μήνυμα που θέλω να περάσω, επειδή ο μπαμπάς μου είναι πολύ προσεκτικός, κάνανε εξετάσεις κάθε 6 μήνες και στη σύγκριση φάνηκε ότι κάτι διαφορετικό πάει να δημιουργηθεί.

Οι πρώτες αντιδράσεις καταλαβαίνετε ότι η είδηση σε σοκάρει, δεν μπορείς να τη διαχειριστείς εύκολα. Τα συναισθήματα είναι περίεργα και βαριά. Παρ΄ όλα αυτά, είμαστε μία δεμένη οικογένεια, είμαστε αισιόδοξοι και η μαμά μου είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Τα βάλαμε κάτω, σηκώσαμε μανίκια και είπαμε πάμε, να τα βάλουμε με το ‘τέρας’ αυτό. Πρόκειται για έναν καρκίνο στο αίμα και στον μυελό. Η θεραπεία που υπάρχει για αυτή την ασθένεια είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Τον Δεκέμβριο ξεκίνησαν τα συμπτώματα, στην αρχή είχε μεγάλους πόνους στο στήθος.

Πήγε σε μία ιδιωτική κλινική, έκατσε δύο ημέρες και βγαίνοντας της έκαναν τεστ Covid τότε την πήρανε και της είπαν ότι είναι θετικό και ήδη είχε περάσει πολλές ώρες με τον πατέρα μου οπότε κόλλησε κι εκείνος. Στην πορεία το πέρασε βαριά, μπήκε στο ΑΧΕΠΑ. Πηγαίναμε και χαιρετούσαμε τα Χριστούγεννα τον πατέρα και τη μητέρα μου στα νοσοκομεία. Έμεινα αρκετά μέσα ο πατέρας μου και τελικά τα κατάφερε. Και η μαμά το αντιμετώπισε καλύτερα από τον μπαμπά.

Το ξεπέρασε κι αυτό και μετά ξεκινήσαμε τη διαδικασία για την αλλογενή μεταμόσχευση, γιατί δεν βρέθηκε 100% συμβατός δότης με τη μαμά μου. Εξεταστήκαμε εγώ και ο αδερφός μου για τη συμβατότητα παρ΄ όλα αυτά επειδή έχω κάνει δύο γέννες θεωρείται πιο κατάλληλος δότης ο Γιάννης. Προγραμματίσαμε τη μεταμόσχευση και σε όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει τρεις κύκλους χημειοθεραπείας. Έχει χάσει πολύ βάρος είναι αρκετά αδύναμη παρ΄ όλα αυτά παραμένει αισιόδοξη».