Ας παρατηρήσουμε ένα νεανικό δέρμα. Είναι φωτεινό, απαλό και ελαστικό. Γι’ αυτό, η στρατηγική της περιποίησής μας δεν πρέπει να  επικεντρώνεται μόνο στις ρυτίδες, αλλά στη συνολική εμφάνιση της επιδερμίδας. Όταν είναι καλά ενυδατωμένη και λάμπει από υγεία, φαίνεται πιο νεανική, σε σχέση με εκείνη που είναι θαμπή κι έχει κηλίδες. Επιπλέον καλό είναι οι προσδοκίες μας να είναι ρεαλιστικές. Δεν υπάρχει κανένα καλλυντικό προϊόν σχεδιασμένο για χρήση στο σπίτι που να εξαφανίζει εντελώς τις ρυτίδες. Μπορεί ωστόσο να μειώσει το βάθος τους ή και να καθυστερήσει την εμφάνισή τους. Ας δούμε αναλυτικά πώς πρέπει να διαμορφώσουμε την περιποίησή μας προκειμένου να αποκτήσουμε όμορφη επιδερμίδα.

#Δυναμώνουμε το φράγμα υγρασίας

Τα κερατινοκύτταρα ή ceramides είναι τα ανθεκτικά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Όταν όμως αυτά μειώνονται, υπάρχει απώλεια υγρασίας ή αλλιώς διαδερμική απώλεια νερού. Η υπερβολική απώλεια υγρασίας οδηγεί σε ευαισθησίες, όπως κνησμός, αίσθηση τραβήγματος, ξεφλούδισμα, κοκκινίλες και ερεθισμούς. Επιπλέον η χαλάρωση και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες. Αν βλέπουμε κάτι από τα παραπάνω, επιλέγουμε καλλυντικές συνθέσεις με λιπίδια, ceramides, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Ρόλος τους είναι να θωρακίσουν τον επιδερμιδικό φραγμό και να βελτιώσουν την άμυνα του δέρματος ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις.

 

 

# Το σέρουμ είναι must

Το σέρουμ ή αλλιώς ορός είναι απαραίτητος για την περιποίησή μας. Ο λόγος είναι απλός. Η συμπυκνωμένη του σύνθεση και η ελαφριά υφή του διεισδύει γρήγορα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και αυξάνει στο μέγιστο τα οφέλη της κρέμας. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του.

# Επενδύουμε στα κατάλληλα συστατικά

Οι πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές συνθέσεις δεν είναι μόνο εκείνες που έχουν σπάνια συστατικά και τσουχτερό κόστος. Υπάρχουν προσιτά προϊόντα με εξαιρετική δράση, αρκεί να διαθέτουν ενεργά συστατικά που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους, όπως: Ρετινόλη, αντιοξειδωτικά, πεπτίδια και αντηλιακά φίλτρα.

 

#Κάνουμε ειδικές θεραπείες στον ειδικό

Διαδικασίες όπως χημικά πίλινγκ, δερμοαπόξεση κ.ά, πρέπει να γίνονται με σύνεση και κατόπιν συνεννόησης με δερματολόγο. Ετσι θα αποφευχθούν οι τραυματισμοί και η αποδυνάμωση της άμυνας του δέρματος. Ωστόσο αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο δραστικές καλλυντικές συνθέσεις στο σπίτι. Αλλά μόνο την προϋπόθεση ότι ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης τους.

# Επιλέγουμε το σωστό μέικ απ

Ένας ακόμη τρόπος για να αποκτήσουμε άμεσα ομοιόμορφο τόνο και λάμψη είναι το κατάλληλο μέικ απ. Τι ζητάμε:

α) Να είναι ανάλαφρο και να μην καλύπτει σαν μάσκα το πρόσωπο

β) να μην συσσωρεύεται στις πτυχές του δέρματος, κάνοντας τις ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονες

γ) να έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση με εκείνη της επιδερμίδας.