Συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τον Παύλο Σταματόπουλο παραχώρησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο γνωστός παρουσιαστής μίλησε για όλα, ενώ συγκινημένος απάντησε για τον αδερφό του, τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο, λέγοντας πως δεν πρόλαβε να του πει όσα ήθελε.

«Πριν από δύο χρόνια με τον θάνατο του αδερφού μου ‘έσκασα’ και πήγα θεωρητικά νεκρός στο νοσοκομείο. Το καλοκαίρι όλα ξεκίνησαν με έναν πυρετό και τελικά έγιναν πιο δύσκολα. Ξαφνικά αποδείχτηκαν κάποιοι όγκοι, κάποιες εγχειρήσεις, και το πιο τρομακτικό, μια σηψαιμία. Πέρασα τρομακτικά. Υπήρχε στιγμή που δεν μπορούσα να αναπνεύσω για 10 δευτερόλεπτα και έσκαγα, πέταγα πράγματα. Την στιγμή που δεν μπορούσα να αναπνεύσω πήρα τηλέφωνο τον γιο μου και έτσι σώθηκα» είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την περιπέτεια υγείας που είχε περάσει.

Το Big Brother

Για το Big Brother, ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε: «Το Big Brother το έκανα για το πείραμα αλλά και γιατί ένιωσα την υποκρισία στο πετσί μου. Όταν είχα υπογράψει στον Ant1, ήρθε το MEGA και μου ζήτησε να σπάσω το συμβόλαιό μου και να πάω στον δικό τους σταθμό να παρουσιάσω το Big Brother. Όταν αρνήθηκα την πρόταση του MEGA, ο Ant1 αγρίεψε και ανακοίνωσε πως θα πάρει στο πρόγραμμά του το Big Brother. Όταν ξεκίνησε το σόου, άρχισε μια πολεμική από τις εφημερίδες. Σκέφτηκα ότι θα φάω ξύλο αλλά θα βγω λεβέντης και παλικάρι. Έχω όμως ένα παράπονο. Την περίοδο που έτρωγα ξύλο, το κανάλι ήταν ‘στρίβειν δια του αρραβώνος’».

«Ένας λόγος που έφυγα από τον Ant1 ήταν επειδή ένα στέλεχος είπε: ‘του δώσαμε το Big Brother και τον κάναμε αυτόν που είναι’. Ήμουν αυτός που ήμουν. Πήρα ένα πρότζεκτ και είμαι μέρος του 90% της τηλεθέασης. Σε επίπεδο επιλογών, το προηγούμενο ήταν καλύτερο από το φετινό. Η ευτυχία ή η αποτυχία ενός προγράμματος έχει να κάνει με τον παρουσιαστή. Στα σημερινά ριάλιτι δεν μπαίνουμε στα… κουκούτσια των πραγμάτων. Τα καλύτερα… κουκούτσια τα έχει πετύχει ο Γιώργος Λιανός. Προτιμώ τον Λιανό από τον Σάκη Τανιμανίδη. Δεν πρέπει καν να με ρωτάς αν θα προτιμούσα τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στην παρουσίαση της Φάρμας», πρόσθεσε επίσης ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Η απουσία του από την τηλεόραση

Για την απουσία του από την τηλεόραση, ο Ανδρέας Μικρούτσικος σημειώνει: «Τα 11 χρόνια που ήμουν εκτός τηλεόρασης ήταν απλά ένα κλείσιμο στον εαυτό μου, είχα δυσκολίες. Τα τελευταία χρόνια με έτρεφε ο αδερφός μου. Όταν είχα οικονομικές δυσκολίες υπήρχαν ονόματα που με πήραν τηλέφωνο να με βοηθήσουν. Ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι κάποια από αυτά».

«Πάντα με πονάει η καρδιά μου όταν σκέφτομαι τον θάνατο του αδερφού μου. Κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι ο Θάνος έχει δουλειές και γι’ αυτό δεν τον βλέπω. Είναι μερικές εικόνες του Θάνου που έχω στο μυαλό μου και δεν καταπίνονται. Δεν είπαμε όσα θέλαμε να πούμε. Αν μπορούσε να με ακούσει, θα του έλεγα ότι τον αγαπάω», είπε συγκινημένος ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε και για την σχέση με τον γιο του: «Ο Στέργιος με στηρίζει αλλά πρέπει να δει και αυτός τη ζωή του. Νιώθω ενοχή γιατί τον στεναχώρησα, τον δυσκόλεψα».