Στην σειρά La Casa de Papel, ο Profesor, είναι ο χαρακτήρας που προβλέπει για τα πάντα και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του. Τα σχέδια του είναι τέλεια και η εφαρμογή τους φέρνει την επιτυχία στην ομάδα των συμπαθέστατων κλεφτών.

Ο Profesor, έχει κερδίσει πλέον τα πάντα. Καλά συμβόλαια, χρήματα, δόξα. Όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι για τον Αλβάρο Μόρτε. Σε ηλικία 30 χρονών διαγνώστηκε με καρκίνο. Και όπως είπε λίγο έλειψε να χάσει το πόδι του.

«Όταν ήμουν 30 ετών διαγνώστηκα με καρκίνο στον αριστερό μου μηρό και κινδύνευσα να χάσω το πόδι μου. Πίστεψα ότι θα πεθάνω» είπε σε συνέντευξη που έδωσε στη Μαδρίτη, ενώ εξήγησε πόσο πολύ τρόμαξε ότι θα χάσει το πόδι ή και τη ζωή του ακόμη, που έφτασε μια εποχή κατά την οποία φλέρταρε με την βαριά κατάθλιψη.

Όμως ο Μόρτε από τη μάχη αυτή που τελικά κέρδισε, βγήκε δυνατότερος και πλέον βλέπει και αντιμετωπίζει τη ζωή διαφορετικά: «Αποφάσισα πως τέτοιες δυσκολίες μπορεί ο καθένας να συναντήσει στη ζωή του. Πρέπει να τις αντιμετωπίζεις. Νομίζω ότι το πιο έξυπνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς είναι να βρει κάτι να πίνει στην υγειά του. Εγώ έχω πολλά», είπε.

Θυμάται πάντα από πού ξεκίνησε

View this post on Instagram

A post shared by Álvaro Morte (@alvaromorte)

Ο Αλβάρο Μορτε ξεκίνησε από το μηδέν, ένας άγνωστος μεταξύ αγνώστων και τα κατάφερε. Αυτό δεν το ξεχνάει ποτέ: ««Θυμίζω πάντα στον εαυτό μου ότι ξεκίνησα από το μηδέν και δεν είχα κανέναν να μου ανοίξει τις πόρτες. Έχω σπουδάσει υποκριτική και έχω δουλέψει στα χειρότερα θέατρα στην Ισπανία, όπως και πολλοί άλλοι. Προσπαθώ να μην τα ξεχάσω όλα αυτά».