Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα με τις μολύνσεις να ξεπερνούν τις 5.500, αν και παραμένει χαμηλότερος από χθες που καταγράφηκαν σχεδόν 6.500 μολύνσεις.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.641 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί, τη στιγμή αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Για πολλοστή φορά η Αττική καταγράφει τετραψήφιο αριθμό μολύνσεων, ενώ και η Θεσσαλονίκη ακολουθεί για ακόμα μια μέρα σε τριψήφιο αριθμό. Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο «δίνει» 2307 μολύνσεις, ενώ η συμπρωτεύουσα 776.

Όσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική, από τα 2307 κρούσματα του Λεκανοπεδίου, τα 744 καταγράφονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Την ίδια στιγμή, εκτός της Θεσσαλονίκης, και άλλες περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς

Τέλος, 207 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά:

 

Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.