Ο καιρός θα συνεχίσει να «δίνει» τσουχτερό κρύο μέχρι και το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων σύμφωνα με τον προγνώστη, Σάκη Αρναούτογλου. Από το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα μαλακώσει στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρα με εξαίρεση την Ήπειρο, όπου θα κάνει κρύο ακόμα και αργά το μεσημέρι.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός θα ζεστάνει ιδιαίτερα από τη Λαμία και κάτω όπου ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν συννεφιές την επομένη των Χριστουγέννων με βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα και μπόρες στα νοτιοανατολικά.

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ίσως κάποιες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Ο καιρός χαλάει ακόμα περισσότερο την Τρίτη ενώ, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν ενδείξεις ότι κρύες αέριες μάζες θα κατέβουν από τη βόρεια Ευρώπη προς την Ελλάδα γύρω στις 30-31 Δεκεμβρίου και θα κάνουν πιο χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Meteo: Ο καιρός την Παρασκευή 23/12

Νεφώσεις κατά τόπους με σποραδικές, πρόσκαιρες και τοπικές βροχές αναμένονται την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021. Χαμηλές θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, νεφώσεις και πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 9, στη Θεσσαλία από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στην Ανατολική Στερεά από -2 έως 12, στη Δυτική Στερεά από 0 έως 10, στην Πελοπόννησο από -1 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 11, στις Κυκλάδες από 0 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 12 και στην Κρήτη από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live τον καιρό από το windy.com